Çiçek: “Medya Özgür Olmadan Türkiye Özgür Olamaz”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

CHP Antakya İlçe Basın ve Yayından Sorumlu Başkan Yardımcısı Erdi Çiçek, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çiçek mesajında;”Basın, demokrasinin kilit taşıdır. Demokrasinin dördüncü gücü olan medya, bugün Türkiye’de baskı, tehdit, kapatma ve ceza davaları uğraşmaktadır. Şu bilinmelidir ki gazetecinin susturulduğu toplumlar, kör, sağır ve dilsiz demektir.

Gazetecinin haber verme, halkın haber alma hakkı, demokrasi için olmazsa olmaz koşuldur. Basın ve ifade özgürlüğünün olmadığı toplumlarda özgürlük de yoktur.

2021 yılı basın özgürlüğü açısından zor bir yıl olmuştur. Gazetecilerin fazla mesai alacakları, mahkeme kararı ile gasp edilmiş, 100 civarında yayın kapatılmıştır. Keyfi davalar ile gözdağı verilen gazetecilerin çalışma koşulları güçleştirilmiştir.

AKP iktidarı boyunca 10 bini aşkın gazeteci işsiz kalmıştır. Türkiye, cezaevinde bulunan hükümlü ve tutuklu gazeteci sayısı açısından Çin ve Mısır ile birlikte dünyada en çok tutuklu gazetecisi olan ülke olmuştur.

Medya özgür olmadan Türkiye özgür olamaz! Baskı ve sansürün olmadığı, demokratik hukuk devletinin işletildiği bir Türkiye özlemiyle 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım.”dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu