Çiçeğe adanmış bir ömür..

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Çiçek, tüm zamanlarda  dünyanın her yerinde duyguların anlatılmasında en güzel sembol olarak önemini korumuştur. Mutluluğumuzu bezen de üzüntümüzü çiçekler ile ifade ederiz.Bir dönem buluşmaların olmazsa olmazı yakaya karanfil takıldığı dönemlerden ,Son dönemlerde kız isteme olaylarında hazırlanan 101 gül ile oluşan aranjmanlara kadar çiçek hazırlamış bir isim, Antakya’nın ilk çiçekçilerinden Semih Amca bugünkü haberimizin konusu..Dünyanın aydınlatışmış ilk caddesi olan Kurtuluş caddesinde ilk günkü heyecan ile tam bir Antakya beyefendisi gibi her gün şık bir biçimde geldiği işyerinde müşterilerinin çiçek taleplerine karşılık veren Semih Asker’in en büyük yardımcısı Çevre konusunda yaptığı başarılı çalışmalar ile bilinen Selda Asker..

1980’li yıllarda “İstanbul Terzilik Tekamül Enstitüsü” terzilik diplomasına sahip olan ve mesleğine terzilik değil de çiçekçi olarak devam eden Semih Asker bir buket çiçekle gönüllerin alınabileceğini, kırgınlıkların giderilebileceğini hatta mucizeler bile yaratılabileceğini söyleyerek başladığı açıklamasında:” Bir buket çiçekle sevdiklerinizin gönlünü alabilirsiniz. Bir buket çiçek çoğu zaman mucizeler bile yaratabilir. Hataylı erkekler sevdiklerinin gönlünü almasını bilirler. Sadece Sevgililer Günü”nde değil çoğu zaman bir buket çiçekle evlerinin yolunu tutuyorlar. Çiçeğe böylesine önem veren bir şehirde uzun yıllardır bu mesleği icra etmek benim için büyük bir mutluluk.

En büyük yardımcım kızım Selda Asker ile birlikte çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.  2005 yılına kadar çok iyi iş yaptığımız sektörde son dönemde yaşanan ekonomik kriz ve alım gücünün iyice düşmesiyle çiçekçilik sektöründe hızlı bir düşüş yaşandığını söyleyebilirim.Öğretmenler günü,Anneler günü,Sevgililer günü ve diğer özel günlerde yine en çok tercih edilen hediye çiçek olduğundan bu günlerde yoğun bir hareketlilik yaşıyoruz.Canlı çiçek çeşitlerimizin yanında talep doğrultusunda yapay çiçekler, Teraryum modelleri,  Yeni Doğan Bebek Çiçeklerimiz ve Cenaze çelenkleri yapmaktayız. Birde müşterilerimiz yaşam alanlarında havayı temizleyen Bambu ve Areka gibi çiçekleri tercih ediyor son dönemlerde bu çiçek çeşitlerini de bulunduruyoruz işyerimizde.Özellikle şu günlerde kalorifer yüzünden oluşan kuruluğu önleyen ve havaya bol miktarda nem bırakan bu çiçekler hemen hemen her evde oluyor artık.Biz Orkide Çiçekçilik olarak ilk günkü yerimizdeyiz çiçek tutkunlarını ve tüm dostlarımızı bir kahvemizi içmeye işyerimize her daim bekliyoruz.”dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu