CANKURTARANLAR 38 VATANDAŞI BOĞULMAKTAN KURTARDI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay’ın Samandağ ilçesinde üç aylık yaz döneminde görev yapan HBB İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı cankurtaran ekibe boğulma tehlikesi yaşayan 38 vatandaşı kurtararak sezonu kapattı.

Hatay’ın en uzun kumsalı ve en tehlikeli RİP akıntısı riskine sahip Samandağ ilçesinde Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Cankurtaran timleri yaz boyunca kıyı boyunca plajlarda görev yaptı. Yaşanan yüzyılın felaketi sonrası da yoğun ilgi gören Samandağ sahillerinde gerek ilçeden, gerekse ilçe ve il dışından vatandaşlar serinlemek için plajları kullandı.
Her yaz sezonu yaşanan boğulma vakalarının önüne geçmek için yoğun çaba harcayan Cankurtaran timi sabahın erken saatlerinden gün batımına kadar mesai harcadı.
İtfaiye Dairesi Başkanlığınca verilen bilgilere göre, cankurtaran ekiplerinin, müdahale ettiği vakalarda can kaybı yaşamadan deniz sezonu kapattığı kaydedildi. Samandağ Çevlik plajında özverili bir şekilde çalışan ekipler, toplamda 38 boğulma vakasına müdahale ederek vatandaşların can güvenliğini sağladığı bildirildi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu