Camiler ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları İl Finali Yapıldı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri çerçevesinde Müftülük personelinin  mesleki ve kişisel yönden kendilerini geliştirmeleri, planlı çalışma alışkanlığı kazanmaları, hizmet aşkı ve heyecanını kaybetmeden görevlerini cesaretle icra etmeleri ve hizmet süresince kendilerine güven duymalarını sağlamak amacıyla 2022 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle 10 Mayıs 2022 Salı günü erkek ve kadın din görevlileri arasında “XVIII. Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma”, 11 Mayıs 2022 Çarşamba günü ise erkek ve kadın din görevlileri arasında da “XVIII. Hafızlık” İl finali İl Müftülüğünde düzenlendi.

İl Müftüsü  Ömer Faruk Bilgili’nin başkanlığında, İl Müftü Yardımcısı Murat Akçay, Yayladağı İlçe Müftüsü Hamza Köse, M.K.Ü İlahiyat Fakültesi Öğrt. Üyesi Muhammed İkbal İlhan, Antakya Habib-i Neccar Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Öğretmeni Ahmet Çelik, İl Vaizi Mustafa Doğan ve Antakya İlçe Vaizi Emine Temizkan’ın üyeliğinde teşekkül eden komisyon tarafından İl Müftülüğümüz Konferans Salonunda gerçekleştirilen yarışmalarda, İlçe Müftülüklerinde birinci olan din görevlileri il birincisi olabilmek için çaba harcadılar.

Erkek din görevlileri Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında Antakya’dan Ahmet Kuzu birinci olarak, ilimizi 9 Haziran 2022 Perşembe günü İlimizde düzenlenecek olan bölge finalinde temsil etmeye hak kazandı.

Kadın din görevlileri Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında Dörtyol’dan  Sevim Elverir birinci olarak, ilimizi 23 Haziran 2022 Perşembe günü Kahramanmaraş ilinde düzenlenecek olan bölge finalinde temsil etmeye hak kazandı.

Erkek din görevlileri Hafızlık yarışmasında Antakya’dan Mehmet Servet Başdaş birinci olarak, ilimizi 2 Haziran 2022 Perşembe günü Mersin İlinde düzenlenecek olan bölge finalinde temsil etmeye hak kazandı.

Kadın din görevlileri Hafızlık yarışmasında da Dörtyol’dan  Ayşenur Eksik birinci olarak, ilimizi 16 Haziran 2022 Perşembe günü Karaman İlinde düzenlenecek olan bölge finalinde temsil etmeye hak kazandı.

Yarışma sonunda, İl Müftüsü  Bilgili ve komisyon üyeleri tarafından dereceye giren din görevlilerimize Başkanlığımız yayınlarından kitap hediye edildi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu