ÇALIŞKAN’DAN HATAY’A YENİ VİZYON: KAYBEDİLMİŞ YILLARA SON!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay’ın geleceğine dair iddialı vaatlerde bulunan Saadet Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.

Çalışkan, son günlerde Hatay’ın adının farklı kumpaslar ve kirli oyunlar içinde anılmasını hoş karşılamadıklarını belirterek, “Hatay’ın yeni bir hataya tahammülü kalmamıştır. Önümüzdeki yerel seçimlerde, seçkin kadromuzla iş başına gelerek Hatay için kaybedilmiş yıllara bir yenisinin daha eklenmesinin önüne geçeceğiz” dedi.

HATAY’IN GELECEĞİNE IŞIK TUTACAK PROJELER

Çalışkan, projelerini açıklarken öncelikle konteyner kentlerin uzun süreli yaşam alanları olamayacağını vurgulayarak, köklü projelerle konut problemini çözerek vatandaşların huzurla yaşayacakları evlere kavuşturacaklarını ifade etti. Konteyner kentlerdeki koşulların vatandaşlarımız için uygun olmadığını belirten Çalışkan, konut ve barınma sorununu en temel insani ihtiyaçlardan birisi olarak görmenin ve önemsemenin gereğini vurguladı. Hatay’ın öncelikli sorununun konut sorunu olduğunu ifade eden Çalışkan, iş başına gelince ilk hizmetinin barınma sorununu kökten çözmek olacağını dile getirdi.

ANTAKYA’DAN KIRIKHAN’A TRAMVAY HATTI

Çalışkan ayrıca, artık Arap saçına dönmüş altyapı problemlerini de akıllı teknoloji sistemleriyle düzenleyeceklerini ve Antakya’nın merkezinden başlayarak Kırıkhan’a kadar giden tramvay hattı inşa etmeyi planladıklarının müjdesini verdi. Saadet Partisi Adayı, çağdaş uygulamalar ve yeniliklerle Hatay’ın yıllardır çözülemeyen ulaşım sorununu çözeceklerini söyledi.

Çalışkan, Hatay’ın tarihi zenginliklerine de değinerek medeniyetlerin doğduğu ve geliştiği kente hak ettiği değeri vererek bir turizm kenti kimliği kazandırmak için gayret sarf edeceklerini ifade etti. Çalışkan, Hatay’ın doğal güzellikleri, sahilleri ve tarihi dokusuyla dünya turizm merkezlerinden hiçbir eksiğinin bulunmadığını, ancak önceki yönetimler tarafından bunun yeterince değerlendirilmediğini de vurguladı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu