ÇALIŞKAN: SAADET PARTİSİ AYNI ÇİZGİDEDİR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Saadet Partisi Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayı Necmettin Çalışkan, mahalle ziyaretleri kapsamında Hataylı muhtarlarla bir araya geldi. Saadet Partisi’nin çizginin önemine değinen Çalışkan, yapılan ittifakla ülkenin yeni bir döneme gireceğini ifade etti.

Çalışkan ayrıca, AK Parti’de ülke yönetim süresinin dolduğuna dikkat çekerken, 14 Mayıs seçimlerinin ardından Hatay’ı birlikte inşaa edeceklerini sözlerine ekledi.

AK PARTİ’NİN SÜRESİ DOLMUŞTUR

 Çalışkan konuşmasında, “14 Mayıs seçim çalışmalarında köyleri geziyoruz. Biliyorsunuz bu seçimlerde Türkiye’de artık yeni dönemin bir neticesi olarak siyaset tek başına yapılmıyor. Millet İttifakı bunun örneğini gösteriyor. Saadet Partisi olarak 5 yıl önce başlanılan bir koalisyonla seçimlere giriyor. 12 Yıl Saadet Partisi İl Başkanlığı yaptım, sonra Genel İdare Kurulu üyesi oldum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilk 5 listesi akıllıca oldu. 4.sırada görev aldık. Bu gerçekten önemli bir seçim. AK Parti iyi hizmetler yaptı ama çok önemli eksiklikleri de oldu. AK Parti’ye artık teşekkür ediyoruz. Devlet hayatında 22 yıl çok uzun bir süredir. Bu sürenin artık vadesi dolmuştur. Evimizde bile bir süreden sonra eşyaların değişimine gidiyoruz. Değişim insana huzur veriyor. AK Parti’nin belli bir noktadan sonra doyuma ulaştığı ortadadır. AK Parti uzun süredir yatağan seyrediyor. Cumhur İttifakı son dönemde YRP, HÜDA-PAR ve DSP’yi yayına alarak kaybetme ihtimalini düşündü.” Şeklinde konuştu.

SAADET PARTİSİ AYNI ÇİZGİSİNDEDİR

 Saadet Partisi’nin çizginin belli olduğunu belirten Çalışkan, “Fakat Millet İttifakı en başından üyeleri belirlenmiş, ülke için önemli bir hizmet olarak bir araya geldi. Millet İttifakı’nda bir arada bulunan liderlerinin önemli vasıfları var. Toplumun normalleşme ihtiyacını 6’lı Masa karşıladı. Tarihimizde Ecevit-Erbakan ittifakında kazanan Türkiye oldu. Kıbrıs oldu. Hatay’da Demirçelik fabrikaları oldu. Bugün Hatay’da doğru düzgün bir deprem yatırımı görebiliyoruz mu? Göremiyoruz. İstihdam ve kalkınmaya yönelik çalışmalar geride kaldı. Bugün seçimden sonra bu hizmetleri daha büyük olarak Millet İttifakı sürdürecek. Saadet Partisi’nin ülkenin barışı için 6’lı Masa’da olduğunu herkes biliyor. Herkes yine biliyor ki; Saadet Partisi isteseydi AK Parti’de siyasete çok rahat girerdi. Saadet Partisi’nin söylemleri hep aynı yerdedir.” İfadelerini kullandı.

HATAY’LA İLGİLİ ÇALIŞMALARI BİRLİKTE YAPACAĞIZ

 Cumhurbaşkanlığı sisteminin sağlıklı yürütülmediğine de dikkat çeken Çalışkan, “Biz Cumhurbaşkanlığı Referandumuna da karşı çıktık. Çünkü sistemin hatalı olduğunu gördük. Saadet Partisi’ne 7 ilde taşınan kontenjandan yararlanıyoruz. Biz şunu biliyoruz ülke ortak akılla yönetilsin ve idare edilsin deniliyor. Hedefimiz mecliste de çoğunluk sağlayarak hükümetin karşılığını oluşturmak olacak. İnşallah 14 Mayıs’tan sonra tüm bunları gerçekleştirme şansımız olacak. Seçim sonrasında Hatay’la ilgili tüm çalışmaları birlikte yapacağız. Hatay’da ve Türkiye’de değişime ihtiyaç var.” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu