ÇALIŞKAN: HELAL-HARAM BELİRLEME YETKİSİ, ALLAH’A AİTTİR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

Saadet Partisi GİK Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, günlerdir nasla başlayıp faiz tartışmalarıyla devam eden bir süreç yaşandığını ve bu süreçte, bu alanda konuşmanın hakikaten tehlikeli olduğunu belirtti.

Çalışkan; son dönemdeki bu tür tartışmalarda, şüpheli şeyler üzerinde değil İslam’ın apaçık haram kıldıkları hakkında konuşmak, hatta bunları tecviz (caizmiş gibi lanse etme) gibi bir durum söz konusu olduğunu ifade etti.

Günlük hayatta yaşadığımız maddi ve manevi krizlerin temel sebeplerinden biri faizci kapitalist sömürü sistemi olduğunu söyleyen Çalışkan, “bugün kamu garantili banka mevduatındaki faize “ama kur endeksli kâr; helaldir” demek -affınıza sığınarak- olsa olsa domuz etinin sosunu zemzemle hazırlamak caiz midir değil midir tartışması yapmaktır.”  dedi.

İslam dinine göre şâri (hüküm koyucu) Hz. Allah olduğunu ifade eden Çalışkan,” faiz; mevduatlı, hibeli, hediyeli, teşvikli, korumalı her ne kılıfla sunulursa sunulsun katiyen haramdır, tevil götürmez. Faiz, Allah’a harp ilan etmektir.” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu