Bu Usta Ünlü Usta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Evet başlığı okuyup da aklınıza bir çok alanda ünlü ustalar gelebilir. Bizim haberimizin konusu günümüzde unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden biri olan Deri Ustalığının son temsilcilerinden Durmuş Güler. Beş yaşında dönemin en iyi ustalarından biri olan babası merhum Ali Güler’in yanında kulak verdiği çekiç sesi ile başladığı mesleğine 60 yıldır devam eden Durmuş Usta buram buram  deri kokan mütevazi işyerinde deri konusunda A’dan Z’ye hizmet verdiği mesleğini ayakta kalma mücadelesi veriyor.

Deri benim hayatımın bir parçası diyerek sözlerine başlayan Ünlü Usta Durmuş Güler bir yandan deri mont tamiratını yaparak devam ettiği açıklamasında:” Usta sayısının günden güne azaldığı   ve neredeyse unutulmaya yüz tutan mesleğimi rahmetli babamdan öğrendim. Bir döneme damgasını vurmuş işin ehli bir ustadan öğrendiğim bu mesleği 60 yıldır en iyi biçimde yaşatmak adına var gücümle çalışıyorum. Uzun yıllar Atatürk caddesindeki işyerimde hizmet verdiğim mesleğimi 20 yıldır Habibi Neccar Mahallesi Örnek sokakta bulunan iş yerimde devam ettiriyorum. Burası tarihi bir sokak ve bu özelliğinden dolayı şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak  noktası. Hal böyle olunca da çok fazla ziyaretçim oluyor ve genelde Amca deri konusunda neler yapıyorsunuz? Sorusunu alıyorum. Onlara verdiğim cevap da deri konusunda aklınıza ne geliyorsa ben onu yapıyorum oluyor.

Evet Deri ceket tamirinden, deri çanta, deri kemer, deri silah kılıfına aklınıza ne geliyorsa bu ürünleri el emeği göz nuru ile üretiyor, tamirini yapıyorum. Yine son dönemde ev hanımlarının yaptığı ve moda olan birbirinden şık makrome çantalara istenilen renklerde deri kulplar yapıyorum. Kısacası deri konusunda hizmetimizde yok yok. Şimdiye kadar hiçbir müşterimi ben bunu yapamam diye geri çevirmedim. Aksine başka yerlerden gelen müşterilerim bunu yapsa yapsa Durmuş Usta yapar diye bizi sana gönderdiler dediklerinden inanın onur duyuyorum. Mesleğin duayeni olmak böyle bir şey işte. Boşuna ünlü usta demiyorlar bana. Sağlığım el verdiğince deri konusunda hizmetime devam edeceğim. Deri ürünler konusunda tamirat, üretim isteyenleri ve özellikle de yaptığım çalışmaları yakından görmek isteyen herkesi işyerime davet ediyorum.” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu