BU ÖYLE KOLAYLIKLA ÜSTESİNDEN GELİNEBİLECEK AFET DEĞİL!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Samandağ İlçemizin Mahalle Muhtarlarıyla bir araya geldi.
Vali Mustafa Masatlı Başkanlığında, Samandağ ilçemizin mahalle muhtarlarıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcıları, Samandağ Kaymakamı Emre Dündar, İlçe Belediyesi yetkilileri, ilçesinde hizmet veren kamu kurum ve kuruluşların müdürleri ile mahalle muhtarları katıldı.
Toplantı, Vali Masatlı’nın depremde hayatını kaybeden vatandaşlara ve muhtarlarıa Allah’tan rahmet, yakınlarını kaybedenlere baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar temennileriyle başladı.
Vali, Masatlı, “Yüzyılın afetini yaşadığımız depremin yıkım gücünün gerek maddi gerekse manevi bakımdan çok büyük olduğunu,” dile getirerek “Depremin ilk günlerinde vatandaşlarımızın yaşadığı büyük travma ve çaresizliğin hızla ortadan kaldırılması için 6 Şubat’tan bugüne kadar başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendi’nin liderliğinde Devletimizin tüm birimleri harekete geçirilerek ve tüm imkanları seferber edilerek aciliyet gerektiren her konuda, milletimizle el ele vererek ivedilikle adımları attık ve atmaya da devam ediyoruz. Bu öyle kolaylıkla üstesinden gelinebilecek bir felaket olmamasına rağmen yaralarımızın hızla sarıldığını görmek sevindirici ve umut verici. Hamd olsun bugünkü gelinen aşama, büyük bir yol katetildiğinin en büyük göstergesidir. Mahalle mahalle, ilçe ilçe şehrimizin ayağa kaldırılması için Valiliğimize bağlı tüm birimler, 7/24 çalışma esasına sadık kalarak hep sahada oldular, olmaya da devam etmektedirler. Herbir vatadaşımıza ulaşılarak onların barınmadan güvenliğe, gıdadan hak sahipliğine kadar tüm ihtiyaç ve sorunlarının giderilmesi için uğraşılmaktadır. İnsanımız, bizler için çok değerlidir ve hak ettiği hizmeti de iyi günde kötü günde eksiksiz almalıdır. Hepimiz bundan sorumluyuz. Bu sorumluluğumuzun gereğini de hakkıyla yerine getirmek mecburiyetindeyiz.” dedi.
VATANDAŞLARIMIZ MAĞDURİYET YAŞAMAYACAK
Bugüne kadar yapılan çalışmalardan da bahseden Vali Masatlı, özellikle hak sahipliği konusunda ve yerinde dönüşüm projesi kapsamında vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için sürecin dikkatli takip edilmesi gerektiğini vurgulayarak ilçemizdeki içme suyu altyapı çalışmalarının da devam ettiğini dile getirdi.
Toplantıda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürümüzce vatandaşlarımızın kurumsal olarak yaşadıkları sıkıntılarda nerelere müracaat edeceklerini anlatıldı. Bunun insanımızın hak ve zaman kaybına uğramaması için ehemmiyet taşıdığını aksi halde sorunların içinden çıkılmasının zorlaştığı dile getirildi.
MUHTARLARA SESLENDİ
Muhtarlarımıza da özellikle seslenen Vali Masatlı, mahalle ve mahalle yönetiminin büyük önem arz ettiğine dikkat çekerek muhtarlarımızın, Devletimiz ve Hükûmetimizin mahallelerdeki temsilcileri olduğunu, bu bakımdan onlara, içinde bulunduğumuz bu iyileşme sürecinde, çok büyük sorumluluk düştüğünü ve bunun için hassasiyet içerisinde koordineli olarak çok çalışılması gerektiğini söyledi. Mahalle bazlı çalışmalarımız, ne kadar hızlı ve nitelikli olursa işimizin de o kadar kolaylaşacağını ve Valilik olarak bu süreçte her anlamda yanınızda olmaya devam edileceğini, sözlerine ekleyerek moral ve motivasyonumuzun her daim yüksek olması gerektiği vurgusunda bulundu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu