Bu memleket hepimizin

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Kaymakam Gümrükçü: “Etnik kökeni, dili, inancı ve siyasi görüşü ne olursa olsun herkes, bu ülkenin ayrılmaz ve eşit vatandaşıdır. Bütün renkleri ve dokularıyla, zenginlikleriyle bu memleket hepimizindir”

Altınözü Kaymakamı Cem Gümrükçü, 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Nevruzun, Orta Asya’dan Balkanlara kadar uzanan geniş Türk Dünyası’nda, toprağın uyanışının ve baharın gelişinin, bunların yanında daha önemlisi kardeşliğin, dostluğun, dayanışmanın sembolü olan bir gün olduğunu ifade eden Kaymakam Gümrükçü, mesajında birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kaymakam Gümrükçü, “3 bin yıllık gelenek ile kutlanan ve ‘Yeni Gün’ anlamına gelen Nevruz, Türk toplumu için ayrı bir önem arz etmektedir. Göktürklerin Ergenekon’dan demirden dağı eritip çıkmalarını, baharın gelişini ve doğanın uyanışını temsil etmektedir.

Nevruz, tıpkı baharın farklı renklerinin tabiatta yarattığı zenginlik gibi, farklılıklar ve çeşitliliklerin toplumsal hayata kattığı zenginliği de en güzel şekilde gözler önüne sermektedir. Farklılıklarımızı ve kültürel çeşitliliğimizi milletimizin birlik ve bütünlüğünü perçinleyen, aramızdaki sarsılmaz kardeşlik ve dayanışma hissiyatını kuvvetlendiren zenginliğimiz, bizleri ayrıştıran değil, aksine bütünleştiren unsurlar olarak görmekteyiz. Etnik kökeni, dili, inancı ve siyasi görüşü ne olursa olsun herkes, bu ülkenin ayrılmaz ve eşit vatandaşıdır. Bütün renkleri ve dokularıyla, zenginlikleriyle bu memleket hepimizindir. Bu bilinçle, sahip olduğumuz birikimin en iyi şekilde korunması ve yarınlara aktarılması hususunda hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle Nevruz Bayramı’nın kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini temenni eder, tüm Altınözülü hemşehrilerimin ve aziz milletimizin Nevruz Bayramını kutlar, sağlık, mutluluk, huzur ve bereket dolu yarınlar dilerim” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu