Bu ligin paşası Hatayspor! 1-4

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp


Bordo beyazlılar deplasmanda karşılaştığı Kasımpaşa’yı yıldız golcü Aaron Boupendza, kaptan Rayane Aabid, genç yetenekler Abdurrahman Canlı ve Muhammed Kamara’nın golleriyle 4-1 yenerek 3 puana uzandı. Puanını 38’e yükselten Hatayspor zirve takibini sürdürdü

Atakaş Hatayspor Süper Lig 24’üncü hafta mücadelesinde Kasımpaşa ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Bordo beyazlıların teknik direktörü Ömer Erdoğan maça Munir Mohamedi, Strahil Popov, Jean Claude Billong, Isaac Sackey, Alexandros Katranis, Rayane Aabid (kaptan), Muhammed Mert, Adama Traore, Aaron Boupendza, Babajide David Akintola ve Mame Diouf 11’yle başladı.
Bordo beyazlılar maça oldukça etkili başladı. 9’uncu dakikada Muhammet Mert ortaladı. Boupendza istediği kafa vuruşunu yapamadı.
BİLLONG’TAN HATA ÜSTÜNE HATA!
10’da Billong savunmadan çıkarken hata yaptı. Hodzic’ten seken topu önünde bulan Thelin fileleri havalandırdı ancak yapılan VAR incelemesi sonrasında pozisyonun ofsayt olduğu tespit edildi.
12’de Billong yine inanılmaz bir hata yaptı. Billong’un kısa hatalı pasında araya giren Thelin, kaleci Munir’le baş başa kaldı. Thelin’in şutunda kaleci Munir gole izin vermedi.
Hatayspor 22’de Boupendza ile gole çok yaklaştı. Çok şık çalımlarla rakip ceza alanına giren Aaron Boupendza ayağının dışıyla uzak köşeye etkili bir şut attı. Kaleci Ertuğrul iyi uzandı ve gole izin vermedi.
30’da ev sahibi ekipte Bistrovic serbest vuruşta topu kaleye gönderdi. Köşeye giden topa çok iyi uzanan Munir meşin yuvarlığı kornere çeldi.
KRAL GOL SAYISINI 17’YE YÜKSELTTİ
Hatayspor 43’te öne geçti. Kaptan Rayane Aabid’in şık pasında ceza sahası ön çizgisi üzerinde topla buluşan Boupendza yerden sert bir şut attı. Kaleciden dönen topu Akintola takip etti. Savunmanın da araya girdiği pozisyonda boşta kalan topu tavana asan Boupendza takımını 1-0 öne geçirdi. Gabonlu yıldız bu golle beraber ligdeki gol sayısını 17’ye yükseltmiş oldu.
Bordo beyazlılar soyunma odasına 1-0’lık üstünlükle gitti.
KASIMPAŞA İKİNCİ YARIYA ETKİLİ BAŞLADI
Kasımpaşa maçın ikini yarısına oldukça etkili başladı. Üst üste tehlikeli pozisyonlar yakalayan ev sahibi ekip 55’te beraberliği yakaladı. Hadergjonaj sağ kanattan ortasını yaptı. Arka direkte topu göğsüyle yumuşatan Thelin, yerden düzgün bir vuruşla ağları sarsarak skoru 1-1 yaptı.
58’de Muhammet Mert yerini Abdurrahman Canlı’ya bıraktı.
63’te Katranis sol kanattan ortaladı. Boupendza’nın kafa vuruşunda top kalecide kaldı.
68’de Hadergjonaj’ın sağ kanattan yerden ceza sahasına çevirdiği topa Hodzic gelişine sert vurdu. Kaleci Munir köşeye giden topa çok iyi uzandı ve kalesini gole kapattı.
RAYANE AABİD’TEN ENFES GOL
71’de Hatayspor yeniden öne geçti. Yusuf’un hatalı pasında topla buluşan Traore’nin şutu savunmadan sekti. Topu önünde bulan Rayane Aabid ceza sahası dışından yerden çok sert ve düzgün bir vuruş yaptı. Meşin yuvarlak direğin yanından ağlarla buluştu. Bu gol Rayane Aabid’in Süper Lig’deki ikini golü oldu.
76’da Boupendza yerini Kamara’ya bıraktı.
ABDURRAHMAN CANLI FİŞİ ÇEKTİ
Bordo beyazlılar 83’te farkı 2’ye çıkardı. Adama Traore ile verkaç yaparak rakip ceza sahasına giren Abdurrahman Canlı yerden direk dibine doğru çok etkili bir şut atarak topu filelerle buluşturdu. Süper Lig’deki ilk golünü atan Abdurrahman golden sonra büyük bir sevinç yaşadı.
88’de Selim Ilgaz, Diouf’un yerine oyuna dahil oldu.
KAMARA YETENEĞİNİ KONUŞTURDU
90’ıncı dakika sağ kanattan ceza sahasına sokulan Mohammed Kamara, Brecka’dan çok şık bir şekilde sıyrıldı. Çapraz pozisyonda şutunu atan Kamara kaleciyi mağlup etti ve bordo beyazlı forma altındaki ilk golünü attı.
Maçı 4-1 kazanan Atakaş Hatayspor puanını 38’e yükseltti.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu