Bu Kömbeler ,Anne Eli Değmiş Gibi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Kısa adı  UNESCO olan “United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization” “Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu” tarafından ‘Dünyanın 26. Gastronomi Şehri” olarak ilan edilen şehrimizin yöresel lezzetleri arasında yer alan Kömbeler ,İnci fırında Damak çatlatan lezzetleri ile tıpkı anne eli değmiş hissi veriyor. İki yıldır tarihi uzun çarşının en merkezinde 62 yıllık Uğur Akargöz mağazasının yerinde faaliyet gösteren İnci fırın Kokusuyla adeta uzun çarşıyı saran kömbe çeşitleri ile kömbenin merkezi olmuş durumunda. Sadece kömbe pişirmekle kalmayan işletme aynı zamanda unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızdan olan kömbe kalıbı ustası Şahin Kadınoğluna verdiği destekle de biliniyor. Müthiş kömbe lezzetlerinin yanında işletmenin kendine has kömbe baharatlarını da bulabileceğiniz mekanda yüzlerce çeşit kömbe kalıbını da alabiliyorsunuz.

İnci fırında kömbenin hamurunun dan  başlayarak  tüm aşamalar makinelerle değil eski zamanlarda olduğu gibi el gücü ile yapılırken gün boyu kömbe yapımı devam eden işletmede yerli ve yabancı turistler tamamen şeffaf ortamda gerçekleşen canlı performansı da izleyebiliyorlar. Hijyen konusunda asla taviz vermeyen İşletme klasik kömbeye ilave olarak Hurmalı,Cevizli,Antep Fıstıklı,Kuşüzümü-Ceviz,Kakao-Ceviz  ve kahve yanı diye adlandırılan mini kömbeleri ile tadanlardan tam not almayı sürdürüyor.

Son dönemde işletmenin lokomotif ürününü kömbe çeşitleri olduğunu ifade eden İnci Fırın işletmecisi İnci Akargöz yaptığı açıklamasında :” Kömbe yapmaya karar verdiğimizde bunu hamur mikseri kullanmadan eski yıllardaki gibi tüm aşamaları el gücü yapma kararını aldık. Ne denli doğru bir karar aldığımızı müşterilerimizin tamamının yaptığı olumlu dönüşler ile gördük. Şehrimize gelen turistlerimizin yanında yerli halkımızın da kömbelerimize yoğun ilgi göstermesi bu alandaki başarımızı resmen gözler önüne sermektedir.

Günlük kapasitemiz 100 Kilogramdır. Ekip arkadaşlarımız ile birlikte amacımız bu 100 Kğ kömbeyi hergün aynı kalite ve kıvamda hazırlayarak satmaktır. Kömbenin ilk aşamasından pişirim aşamasına kadar tüm aşamalar büyük bir titizlik ile yapılmaktadır. Pişirim kıvamını beğenmediğimiz kömbe asla raftaki yerini almamaktadır. Şimdilik klasik,Hurmalı,Cevizli,Antep Fıstıklı,Kuşüzümü-Ceviz,Kakao-Ceviz  ve kahve yanı mini kömbelerin pişirimini yapmaktayız.Ama projelerimiz arasında kendi special sunumlarımız ile hazırlayacağımız kömbe çeşitlerini pişirmek te vardır. İşletmemizde kilo ile satışını yaptığımız kömbe çeşitlerimizi kilo ile sattığımız gibi kargo ile de istenilen şehire göndermekteyiz.Ürünlerimizin görsellerini paylaşım yaptığımız İnstagram hesabımız  @uzuncarsidan sayfamızdan bizleri takip edebilirsiniz.Kömbe çeşitlerimize gösterdikleri ilgi ile bizleri kısa sürede en çok tercih edilen adres durumuna getiren kıymetli müşterilerimize teşekkür ediyor,Özverili çalışmaları ile kalite politikamızdan asla ödün vermeyen ekip arkadaşlarıma da şükranlarımı sunuyorum.Anne eli değmiş gibi kömbe lezzeti tatmak isteyenleri işletmemize bekliyoruz.”dedi.

Kömbe çeşitlerinin yanında Zahterli Köy Kahkesi,Kerebiç,Gözleme ve Yöresel Ürünleri müşterilerine sunan İnci Fırın’a 0 326 215 19 97 no lu telefondan ulaşabilirsiniz.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu