Bu hayatta ben de varım

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Altınözü’nde faaliyet gösteren Erdem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi eğitim verdiği özel bireylerle eğlenceli bir etkinlik düzenledi.

Programın açılış konuşmasını yapan Uzman Öğretici Havva Merve Özgün, “ Gözlerinizin görmediğini, tek başına yemek yiyemediğini, ya da yürüyemediğinizi, güzel şarkılar dinleyemediğinizi, sevdiklerinizin sesini duyamadığınızı hiç düşündünüz mü? Bugün aramızdaki sevgili öğlencilerimiz işte her gün böyle yaşıyorlar. Toplumun ayrılmaz bir parçası olan engellilerin, mutlu ve umutlu bir geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak imkânlara kavuşturulması devletimizin öncelikli görevleri arasında yer alıyor. Ancak sorumluluk taşıyan her insana da görev düşüyor “dedi.

BU İŞİN TEMELİ SEVGİDİR

Bu yıl pandemi nedeniyle kurum olarak küçük bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyleyen Erdem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Zeynel Abidin Erdem, “Engelli bireyleri sadece 3 Aralıkta hatırlamamamız gerekir. Her zaman engelli bireyleri toplumun bir parçası olarak görmek gerekir. Bu bireylerimizde her an için pozitif ayrımcılığa tabi tutarak, onlarla bir arada yaşamayı bilmemiz gerekiyor. Bu bakımdan biz ayrı gayrı değil de biz biriz sloganıyla hareket etmemiz gerekir ki bu çocuklarımız manevi anlamda daha mutlu, daha huzurlu ve daha sağlıklı bir birey olarak kendilerini hissettirsinler. Bu işin temeli sevgidir. Sevgimizi gösterdiğimiz her özel bireyden aynı sevgi ile karşılık göreceğiz. Bu program olsun başka program olsun çocuklarımızın üzerinde emeği geçen başta kendi ailelerine daha sonra kurumumuzda çalışan eğitim personellerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum “dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu