BİYOLOJİK EXPO GÖLETİ YAVRU BALIKLARI İLE BULUŞTU

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

1 Nisan’da kapılarını açmak için gün sayan EXPO 2021 Hatay alanlarındaki yerleşkeler tamamlanarak organizasyon için hazır hale gelmeye başladı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, organizasyonun Antakya-Defne bölgesinde bulunan biyolojik gölette yaşayacak balıkları suya bıraktı.

Savaş, 2700 metrekarelik alanda kurulu biyolojik göletin kendi kendini temizlediğini belirterek yaklaşık 300 koi balığını su ile buluşturdu.

Balıkların her türlü iklim şartına dayanıklı olduğunu kaydeden Başkan Savaş burada yaptığı açıklamada, her iki alandaki göletlerin küresel iklim krizine karşı oluşturulduğunu ifade etti.

SAVAŞ: KÜRESEL İKLİM KRİZİNE DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİK

Küresel iklimde sulak alanların önem taşıdığını söyleyen Savaş, “İklim krizinde en dayanıklı bölgeler sulak alanlardır. Bu bölgelerde balık ve bitki çeşitleri kendini korumaktadır. Buna dikkat çekmek için 2700 metrekarelik biyolojik gölet yaptık.  Göletimizin içinde yosun ve bitkiler yer alırken ilk balıklarımızı bugün suya bıraktık. Balıklar burada hem kendileri beslenebilecek hem de buraya gelen çocuklar ve vatandaşlar biberonlar yardımıyla balıkları besleyebilecek” dedi.

Savaş, 1 Nisan’da baharı Expo ile müjdeleyeceklerini bir kez daha vurguladı.

“TEMPOLU, AHENKLİ VE RENKLİ GÜNLER BİZİ BEKLİYOR”

Expo’nun açılışının Ramazan’a denk geldiğini de belirten Savaş, “Organizasyonun ilk ayında, mübarek Ramazan ayına uygun etkinlikler yapacağız. Sonraki aylarda çok tempolu, ahenkli ve renkli günler Hataylıları bekliyor olacak. İnşallah bu alanlar şehrimizin, ülkemizin tanıtımına, turizmine ve ticaretine katkı sağlar. Her iki alanımız hepimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

GUİNNESS REKORLAR KİTABINA ADAYIZ

Şehir dışından gelen illerin bahçe yapımlarının da sürdüğünü bildiren Savaş, “Arkeoparkımız tamamlanmak üzere. Bununla birlikte Hatay’ın tarihsel sürecini anlatan 1600 metrekarelik taban mozaiğinin yapımı 3 ayrı yerde devam ediyor. Ocak ayı gelmeden mozaikler buradaki yerini almış olacak ve dünyanın en büyük taban mozaiği olarak inşallah Guinness Rekorlar Kitabı’na girecek” açıklamalarında bulundu.

EXPO’21 HATAY’A ÇOK SAYIDA TURİST ÇEKMEK İSTİYORUZ

Organizasyon süresince 2 milyon misafiri Hatay’da ağırlamayı düşündüklerini, ancak pandemi şartlarının her konuda çeşitli olumsuzluklara sebep olduğuna dikkat çeken Savaş,  “Bizim hedeflerimiz var, tabi pandemi şartlarının şu an için ne olacağını bilemiyoruz.  Umarım o tarihe kadar yeni varyantlar dâhil bu virüsün minimize edildiği süreci yaşarız. Ve tüm dünya rahata eder. Hatay’ımız da layık olduğu biçimde Expo’ya başlar ve sonuçlandırırız” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu