Bıçakçılarda Bayram Hareketliliği Başladı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Kurban Bayramına günler  kala Bıçakçı esnafında hareketlilik  başladı.Covid-19 salgını sürecince sıkıntılı günler geçiren bıçakçılar Kurban Bayramından oldukça ümitliler. Antakya Sebze Hali yanında 9.Sanayi caddesinde faaliyet gösteren ve Antakya’da bıçak denilince ilk akla gelen firmalardan biri olan Salim Bıçakçılık işletmesini bu yoğun tempoları arasında ziyaret ettik. Oldukça yorgun ama işini severek yapmanın heyecanı yüzlerinden okunan Necati  Usta  her zaman olduğu gibi Güleryüzleri ile bizi karşıladı.

Salim Bıçakçılık Büyük Dede Salim Bey’den oğlu Mehmet Bey’e ondan da oğlu Necati Kamburoğlu’na geçmiş ve kaliteden ödün vermeden meslek icra eden saygın bir firma.Çok yoğun iş tempolarına yerinde şahit olduğumuz Salim Bıçakçılık işletmecisi Necati Kamburoğlu   Arefe günü geç saatlere kadar hatta Bayram sabahına kadar  hizmet vereceklerinin altını çizdi.

Covid-19 salgını süresince sıkıntılı günler yaşadıklarını ,Kurban Bayramı heyecanının yanında işlerinde yaşanan yoğun hareketliliğin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden son kuşak bıçak ustası Necati Kamburoğlu  Covid-19 salgını dolayısıyla tüm tedbirleri maksimum düzeyde aldıklarını söyleyerek yaptığı açıklamasında ; Üç kuşaktan bu yana yaptığımız bıçakçılık mesleğimizde halkımıza her zaman en iyi hizmeti sunmayı hedefledik. Çin’den getirilen ucuz bıçaklar maalesef bizim piyasamızı kötü bir biçimde etkilemişti ama Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından kilo başına kesilen verginin yükseltilmesiyle nihayet yerli bıçakçılarımızın yüzü gülmeye başladı. Kurban Bayramları öncesinde sadece bizler değil bütün bıçakçılar yoğunluk yaşamaktadır. Ekonomik anlamda oldukça etkilenen bıçakçılık  esnafın bayram öncesinde yüzünün gülmesi bizleri mutlu etmiştir.

İşyerimizde şuanda Kendi imalatımız olan bıçaklarımızın yanı sıra vatandaşlarımızın getirmiş olduğu bıçakları bileyerek Bayrama yetiştirmek için yuğun çaba harcıyoruz. Görmüş olduğumuz yoğunluk karşısında tam kadro olarak Bayramda da çalışma kararı aldı. Kurban kesilirken bıçağın keskin ve kaliteli olması en önemli  konudur. İşte bu yüzden kaliteli malzeme kullanarak ürettiğimiz paslanmaz bıçaklarımız uzun yıllardan bu yana ilgi görmektedir. Kurban Bayramına günler kala bıçaklarını biletmek isteyen ve yeni bıçak almak isteyen herkesi işletmemize bekliyoruz.Kazasız, belasız  bir kurban bayramı geçirmemiz dileğiyle, herkesin Kurban Bayramını kutluyorum.”dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu