Beyaz Kale Satranç Kulübünden : ”Çocuğumla Satranç Öğreniyorum”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Ülkemizde ve Uluslar arası platformlarda katıldıkları şampiyonalarda elde ettikleri başarılar ile takdir toplayan satranç ustalarını bünyesinde bulunduran Beyazkale Satranç Evi Spor Kulübü Derneği,Satranç konusunda verdiği başarılı eğitimlere ilave olarak son dönemde Çocuğumla Satranç Öğreniyorum diyen aileler ile dikkatleri üzerinde topladı. Her yaş grubunda satranç eğitimi veren Beyazkale Satranç Evi Spor Kulübü Derneği son günlerde çocukları ile birlikte satranç öğrenmek isteyen ailelerin ilgi odağı olmayı başardı.

Dünya ve Türkiye dereceleri ile bölgenin en başarılı satranç kulübü olmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Beyazkale Satranç Evi Spor Kulübü Derneği Başkanı Erkal Büyükaşık ,Son dönemde çocukları ile birlikte satranç öğrenmeye veyahut satranç konusunda kendilerini geliştirmeye gelen aileleri derneklerinde ağırlamaktan son derece mutluluk duyduklarının altını çizerek faydalarının saymakla bitmeyeceği satranç konusunda ilgi duyan tüm aileleri Beyazkale Satranç Evi Spor Kulübüne davet etti.

Kızı ile birlikte satranç eğitimine gelen Itır Tümsa Melek yaptığı açıklamada :”Teknolojinin gelişmesiyle beraber sosyal medya kullanımı hayatımızda çok fazla yer almaya başladı. Sadece  çocukların değil biz yetişkinlerin de zamanını çalmaya başaldığı bugünlerde hayatımıza giren covid virüsü ile evde geçirdiğimiz zaman aralığı daha da arttı. Çocukların okula gidemediği süre boyunca onlara sadece annelik değil aynı zamanda öğretmenlik, arkadaşlık ve psikolojik danışmanlıkta yaptık. Hal böyle olunca çocukların aileleri ile arasındaki bağ ister istemez etkilenmeye başladı. Yıllar önce öğrendiğim ama zamanla unuttuğum satranca yeniden başlamaya karar verdim. Böylece ev ortamında otoriter ve talimatlar veren bir anne olmaktan çıkacak  ; onunla sırasını paylaşan  bir öğrenci olacak ve  bağımızın daha da güçleneceğini düşündüğüm için satranca başlamaya karar verdim. Satrancın düşünme ve karar verme yeteneğini arttırmaya yönelik bir aktivite olduğu kanısındayım.  Kızımla ders saatlerinde hem kaliteli zaman geçirmiş oluyorum hem de yeni şeyler öğreniyorum.Satranç ile geliştirdiğimiz düşünme   ve karar verme yeteneğimizin  bana ve kızıma ilerde karşılaşacağımız problemlerde stratejik kararlar alabilmemize yardımcı olacağı inancımdayım.”dedi.

 

Beyazkale Satranç Evi Spor Kulübünde eşi ve çocukları ile birlikte eğitim alan Uzm.Dr.Sedat Gözel ise ; Ailece yaptığımız her aktivite bizim için değerli ve keyiflidir..Ancak satrancın başka bir yeri var hayatımızda..Çocuklarımızla beraber her hamlenin, yani aslında hayattaki her davranışımızın, her kararımızın bir karşılığı olduğunu öğreniyoruz. Ve sonraki hamleyi yapmadan önce önceki hamleyi çok iyi düşünmeliyiz.”dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu