BERLİN ANTAKYA DERNEĞİ’NDEN COŞKULU ETKİNLİK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Berlin RBB’de gerçekleşen konsere; Berlin Türkiye Büyükelçisi A. Başar Şan başta olmak üzere Azerbaycan, Türkmenistan ve KKTC’yi temsilen 12 diplomat, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkan Yardımcısı ve Schleswig-Holstein Eyalet Milletvekili Serpil Midyatlı, İstanbul Barosu Avukatlarından Barış Efe Şan, iş insanları ve davetliler katıldı.

Konser öncesi kısa bir konuşma yapan Antik Antakya Derneği Başkanı Nihat Sorgeç, dünyanın ilk yerleşim birimlerinden biri olan kadim Antakya’yı ve dolayısıyla Hatay’ı tanıtmak adına organize ettikleri etkinlikten elde edilecek gelirle ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verdiklerini de söyledi.

Sorgeç ayrıca, Almanya’nın Berlin kentinde yaptıkları çalışmalardan da söz ederek, etkinliklere katkı sunanlara teşekkür etti.

Konser salonunu dolduran 800 kişi, İzmir Marşına eşlik ederek seslendirilmesi izleyenlere de ayrı bir manevi duygu yaşattı. Koronun güzel sesli solisti Meltem Bingöl’ün seslendirdiği “Bülbül Kaidesi” ise, davetliler tarafından büyük bir keyifle izlendi.

Konserin ikinci bölümünün başlangıcında etkinliğe sponsor olanlara teşekkür belgesi verildi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu