Benim Kalemimden Haydarlar Gölü

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Sevgili Okurlarım,
Bugün sizlere benim de daha kısa bir süre önce keşfettiğim ve birçok kişinin de bilmediğine emin olduğum Hassa İlçesi’ne bağlı Haydarlar Gölü’nden bahsetmek istiyorum.
Özellikle pandemi yüzünden eve kapanmak zorunda kaldığımız günlerde alışkanlıklarımız da değişti. Daha bireysel faaliyetler yapmaya başladık gruplar halinde gezmektense bireysel aktivitelerimiz daha çok gelişti.
İşte tam da bu yüzden, hazır ilk cemre de düşmüş ve havalar da yumuşamaya başlamışken size Haydarlar Gölü’nden bahsetmem çok işe yarayacaktır.
Henüz insan eli değmemiş ve oldukça bakir olan bu göl aslında volkanik bir göl. Yerleşim yerine oldukça yakın olan göl tamamiyle bir doğa harikası, deyim yerindeyse saklı bir cennet.
Hassa’da asırlar öncesinde volkanik patlamalar sonucu meydana gelen göl, Hassa merkeze sadece 4 km uzaklıkta.
Amanos Dağları’nın eteklerinde kayaların arasına saklanmış olan Haydarlar Gölü’nde 20 çeşitli türden kuş gözlemlenerek kayıt altına alınmış.
Her ne kadar göl yaz aylarında kurusa da Hassa Belediyesi’nin su takviyesi sonucu artık bu sorun da çözülmüş.
Gölün ülke çapında tanıtımı ve turizme kazandırılması için Sayın Milletvekili Hüseyin Yayman’ın girişimleri olduğu bilinmekte.
Şuanda çevresinde herhangi bir yapılaşma veya turistik bir tesis mevcut değil. İşte asıl güzel olanı da bu.Pandeminin bize kazandırdığı alışkanlıklardan biri de artık birçoğumuzun yanında kamp sandalyesi ve termosunun olmasıdır. Doğa ve fotoğraf severler, e birazcık da huzur arayanlar için burası görülmeye değer. Bu manzarayı kamp sandalyesi üstünde kuş cıvıltıları eşliğinde bir termos kahve ile tecrübe edebilirsiniz.
Beni takipte kalın, birlikte Hatay’ımızın saklı kalmış tüm güzelliklerini keşfedelim.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu