BEN TARTIŞILACAK BİR ADAY DEĞİLİM!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Yeniden CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Lütfü Savaş, eleştirilere yanıt verdi : “Hatay’da bana 10 puan yaklaşan varsa gelsin aday olsun. Ben tartışılacak bir aday değilim.”
11 İlde yaşanan asrın felaketinde iktidar partili belediyelerin çoğunlukta olmasına rağmen yalnızca Lütfü Savaş’ın eleştirilmesi ve yaklaşan yerel seçimlerde de yeniden CHP’den aday gösterilmesi dikkat çekmişti. Yapılan eleştirilere katıldığı bir televizyon programında yanıt veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş; “Birileri ‘ben aday olayım’ diye benim adaylığımı geri çekmemi istiyorlar.
Hatay’da bana 10 puan yaklaşan varsa gelsin aday olsun” diyerek meydan okudu.
Başkan Savaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Biz Kemal Bey’i destekleyen taraftaydık. Özgür Bey’i destekleyen taraf da vardı. Genel Başkanımızın bizi onore eden açıklamaları da oldu. Yapılan 4 ankette önde çıktık. Tartışıldığımız gün de birinciydik, şu anda da birinciyiz, seçimi kazanacağız. Bu nedenle seçimi kazanacak bir adayla rakipte gitmek istemedi. Sadece içimizdeki aday olmak isteyenler benimle uğraşmadı. İktidar partisindeki aday adayları da benimle uğraşıyor. Çünkü Lütfü Savaş çıktığı zaman Cumhuriyet Halk Partisi ipi göğüsleyecek. Bu nedenle güçlü bir rakip istemediler. Şu bir gerçek ki; Biz Hatay için ve Hatay’ı yeniden ayağa kaldırmak için aday olduk.
BEN TARTIŞILACAK BİR ADAY DEĞİLİM
Mustafa Kemal Atatürk hayata gözlerini yummadan önce Hatay’ı coğrafyamıza armağan etmişti. O yüzden benim gibi ulusal hassasiyeti olan birinin aday olması daha mantıklı. Hatay, çok çetin bir coğrafya. Çok farklı grupların, çok farklı bir mezhep, etnik kökenleri bir arada yaşadığı önemli bir coğrafya. Türkiye için de önemli bir coğrafya. Türkiye’nin kalesi konumunda, enerjinin kavşak noktasında çok jeostratejik, jeopolitik öneme sahip bir şehir. Böyle bir yerde yeniden tercih edilmem beni onurlandırdı. Tecrübeli bir belediye başkanı, doktor, akademisyen olarak Hatay’daki o yaraları iyileştirmek, eskisinden daha güzel bir Hatay oluşturmak için aday olduk. Aday adaylığı sürecinde herkes aday olmak isteyebilir ama daha iyileri aday yapıyorlar. Kazanabilecek olanları aday yapıyorlar. Partim de bu yönde tercih yaptığı için hem Genel Başkanımıza hem yetkili kurullarımıza çok teşekkür ediyorum.”

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu