BELEN’DE TEK TİP TABELA UYGULAMASINA GEÇİLDİ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül ilçede tabela kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla tek tip tabela uygulamasına geçildiğini açıkladı.

Başkan Gül tarafından belediye meclisine sunulan teklifin ardından Belen ilçe sınırları içerisinde, görüntü kirliliğinin önüne geçme adına, işletmelerin karayolu kenarlarında bulunan alanlara reklam tabela uygulaması yasaklanarak, işletmelerin Belen Belediyesi tarafından yaptırılan çoklu ve tek tip reklam tabelalarını kullanma zorunluluğu getirildi.

GÜL: İLÇEMİZİ ÖRNEK BİR KOUNMA GETİRME AMACINDAYIZ

Konuyla ilgili yazılı bir açıklamada bulunan Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül; “Birçok işletme tarafından boyut, farklı renkler, fontlar ve grafiklerin bir araya gelmesiyle yapılan tabelalar, şehrimiz karayolunda hoş olmayan bir görüntü oluşturmaktaydı. Düzensiz konulan reklam tabelalarının görüntü kirliliğine neden olduğunu ve şehrimizin imajına yakışmayan bir durumun olduğunu gözlemledik. Ekiplerimizle birlikte yaptığımız istişarenin sonucu tek tip ve görüntü kirliliğinin önüne geçme adına yapılan örnek çalışmaları inceleyerek, çevresel estetiği bozmayacak, çoklu reklam ve tanıtım tabelalarını ilçemiz belli noktalarına konumlandırmaya başladık. Bu sayede ilçemiz karayolunu kullanan vatandaşlarımızın göz estetiği bozmayacak uygun bir çalışmayı ortaya koyarak doğal güzellikleri ortaya çıkarma amacındayız. Yaptığımız bu çalışma ile Belen ilçemizi, örnek bir konuma getirme amacındayız.” İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu