BBP LİDERİ DESTİCİ HATAY’DA SOSYAL MARKET AÇTI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Hatay’ın Belen ilçesinde Alperen Ocakları tarafından yapımı tamamlanan sosyal market açılışına katıldı.

Programda AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, BBP İl Başkanı Mahmut Özdoğru da hazır bulundu. Genel Başkan Destici, depremzedelere yönelik yardımların oy kaygısıyla yapılmaması gerektiğini belirtti. Hatay’da açılan sosyal marketin açılışında konuşan Destici, yardımlaşmada etnik köken ve mezhep farkı gözetmediklerini vurguladı. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Eğer siz binalarınızı depremzedelere oy kaygısıyla açtıysanız, yaptığınız yardımları ‘yarın seçim olur bize oy verirler’ mantığıyla gerçekleştirdiyseniz sizin yaptığınız o yardımlar yerin dibine batsın. Bizim depremzedelerimizin, insanımızın, karşılığında diyet beklenen, bedel ödemesi beklenen yardımlara ve size ihtiyacı yoktur.” dedi. Destici, Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından, Belen Spor Salonu bahçesinde depremzedeler için kurulan sosyal market açılışında, depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

DEVLETİMİZ VATANDAŞI AÇ VE AÇIKTA BIRAKMADI

Depremi duydukları andan itibaren Alperen Ocaklarına ait 20 arama kurtarma timini bölgeye sevk ettiklerini belirten Destici, ekiplerin yoğun şekilde bu çalışmalara katıldığını hatırlattı. Destici, şimdi de sosyal marketin açılışı için Hatay’da bulunduğunu, bunun bir hayır, yardımlaşma ve dayanışma işi olduğunu anlattı. Yardımlaşmada ve sahiplenmede etnik köken ve mezhep farkını dikkate almadan kimin yardıma ihtiyacı varsa onun yanında olduklarını aktaran Destici, şöyle devam etti: “Maalesef 14 Mayıs seçimleri yaşandıktan sonra şunu gördük; özellikle depremin ilk dönemlerinde buraya gelen bazı belediye başkanları, bazı siyasi partiler, 14 Mayıs’ta deprem bölgesinden istedikleri oyları alamayınca işte Tekirdağ örneğinde olduğu gibi maalesef depremzedelerimizi kaldıkları binalardan çıkarttılar, hakaretlerde bulundular, küfür derecesine varan sözler söylediler. Bunları bir kere de Hatay’dan, Belen’den sizlerin huzurunuzda kınıyor ve lanetliyorum. Eğer siz binalarınızı depremzedelere oy kaygısıyla açtıysanız, yaptığınız yardımları ‘yarın seçim olur bize oy verirler’ mantığıyla gerçekleştirdiyseniz sizin yaptığınız o yardımlar yerin dibine batsın. Bizim depremzedelerimizin, insanımızın, karşılığında diyet beklenen, bedel ödemesi beklenen yardımlara ve size ihtiyacı yoktur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlüdür, hükümeti güçlüdür ve millet birbiriyle yardımlaşarak dertlerini çözme kudretine de sahiptir. Onunla da yetinmediler, bir de yapılan yardımları küçümsediler. Sanki hiçbir şey yapılmıyormuş gibi bir kamuoyu algısı oluşturmaya çalıştılar.”

Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan riyasetinde devletin hiçbir vatandaşı aç ve açıkta bırakmadığını vurguladı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu