BAYRAKTAR’DAN HAYVANSEVER VE DUYARLI İNSANLARA ÖNEMLİ DUYURU

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

Son günlerde sayıları gittikçe artan ‘sokak hayvanlarına yardım’ bahanesi ile vatandaşlardan para toplayan sahte dernek üyeleri ile ilgili jet açıklama Hatay Doğa ve Yaşam Derneği Basın Sözcüsü Dr. Ufuk Bayraktar’dan geldi.Bayraktar:”Hatay Antakya merkezde bulunan bir alışveriş merkezi ve çarşı dolaylarında bazı şahısların sahte dernek üyelik kartı göstererek ‘sokak hayvanlarına yardım’ bahanesi ile küçük paketler haline getirilmiş mamaları sattığı, çoğu zaman satış yapmaksızın para aldığı bilgisine ulaştık.

Dernek üyesi de olsa, dernek adına da yapılsa bu tür yardım kampanyaları için valilikten, satış yapılabilmesi için de belediyeden izin alınması gerekmektedir. Böyle bir taleple karşılaştığınızda lütfen gerekli izin kağıtlarını görmek istediğinizi söyleyiniz ve şüpheli durumlarda polis ve zabıtaya şikayet ediniz. Gelişigüzel satış yapan ya da yardım toplayan şahıslara lütfen para vermeyiniz.

Yurdumuzun ve ilimizin dört bir yanında besleme yapan, yaralı hayvanları tedavi ettiren tanıdığımız ve ya bildiğimiz hiç bir can dostu arkadaşımız bu tür garip ve yasa dışı eylemlerle bağış ya da destek istememektedir. “dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu