Bayraktar : “Acımız çok büyük!”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Dr. Ufuk Bayraktar Defne ilçesine bağlı Elektrik Mahallesi’nde yaşanan katliam ile ilgili yazılı basın açıklaması yayımladı.
Başkan Dr. Ufuk Bayraktar: “9 Şubat 2021 tarihinde 1 anne ve 3 yavru köpeğin zehirlendiği haberini üzüntüyle öğrendik… Maalesef canların hepsi hayatını kaybetmiş, acımız çok büyük! Olayla ilgili tutanaklar Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından tutularak HAYDİ ve DKMP ekiplerine teslim edilerek soruşturma başlatılmıştır. Bizler de faillerin bulunabilmesi için gerekli desteği sağlamaya çalışacağız ama sonuç ne olacak? Hayattan koparılan 4 canın karşılığı maddi bir bedelden ibaret olacak ve kesesinde bir miktar para olan herkes aynı şeyi yapmaya devam edecek!
Gündemde olan yeni yasa tasarısı, her ne kadar bu tür suçların kriminal olarak ele alınıp suçun cezasının TCK’da tanımlanmasına yer verecek olsa da; hem evlerde bulunacak can sayısını hem de sokaklara barınacak can sayısını kısıtlayarak; şikayet halinde sırf insanın huzuru bozulmasın diye besleme yapılmasını dahi engelleyecek olmasıyla; sokak hayvanları adına endişelerimizi gidermeyip daha da artırıyor…
Nasıl ki bir evde, bir sokakta, bir mahallede, bir şehirde kaç İNSAN yaşayacağına dair bir kanun hükmü yoksa, bu durum insan haklarına aykırıysa; aynı durum HAYVAN HAKLARI için de geçerlidir! Sokaklarda fazla hayvan olmasının tek suçlusu, 2004 yılında yürürlüğe giren 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda kısırlaştırma görevi verilen BELEDİYELERİN bu görevi yerine getirmemesi ve bu kanuni yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde cezasız bırakılmasıdır! Yeni tasarıda da durum aynıdır, görevini yapmayan belediyeye ceza yok ama evde koruma altına alınan ya da sokakta barınan hayvan sayısına kısıtlama var, yani fatura yine görevini yapmayan insan ya da kuruma değil; hayvana kesiliyor!
Kurumların vurdumduymazlığını, doğrudan ya da dolaylı yoldan yaşattıkları vahşeti sona erdirecek, hayvanların yaşama ve var olma haklarını gerçekten koruyacak bir yasa istiyoruz! Saygılarımızla” ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu