BAŞKAN YILMAZ MÜJDEYİ VERDİ: ANTAKYA MUFTAK MÜZESİ AÇILIYOR 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Antakya Belediyesi ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası iş birlikleri ile gerçekleştirilecek olan “Antakya Mutfak Müzesi” projesi için imzalar atıldı.

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen protokol imza törenine Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, basın mensupları ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz programda yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi: “Antakya Mutfak Müzesi kurmak amacıyla Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ile yapacağımız iş birliği protokolüne hepiniz hoş geldiniz.

Medeniyetler şehri Antakya’mızı kültür ve sanat şehri yapma yolunda çalışmalarımıza 2021 yılında açmış olduğumuz El Sanatları Müzemiz ile başladık. Bu çalışmalarımızın bir halkası olan “Antakya Mutfak Müzesi”nin de Gastronomi Şehri’mize önemli katkılar sunacağını düşünüyorum.

            Antakya’mızın mutfak kültürünü tanıtmayı amaçlayan Antakya Mutfak Müzesi, Antakya mutfağında kullanılan araç ve gereçlerin teşhir edildiği ve unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerin görseller halinde sergilendiği bir müze olacak, mutfak kültürümüzü turistlerimizle ve vatandaşlarımızla buluşturacaktır.

            Bu projemizde desteklerini esirgemeyen başta Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Hikmet Çinçin olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Şehrimize hayırlı olsun.” dedi.

           Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin yaptığı konuşmada: “Elimizde mutfak tarihi ve müze koleksiyonu vardı bunu Antakya Belediyemize tahsis ettik. Dünya mirası olan Hatay mutfağının ilimizi ziyaret edecek turistlerle buluşmasına vesile olduk. Emeği geçen başta Antakya Belediye Başkanımız İzzettin Yılmaz Ağabeyim olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Program heyetin günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu