BAŞKAN YILMAZ 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Münasebeti ile engelli vatandaşlarla bir araya gelerek günlerini kutladı.

Antakya Gastronomi Akademisi’nde Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’ın ev sahipliğinde organize edilen kahvaltı programına Engelsiz Yaşamı Sevenler Derneği Başkanı Mehmet Mustafa Canbolat, AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, Kadın Kolları İl Başkanı Zehra Eren, Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Alkaya, Milli Sporcu Sabit Köse, AK Parti Antakya İlçe Başkanı Emrullah Gülen, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları Orhan Mursaloğlu, Rezzuk Ayoğlu, Alev Seçmen, çok sayıda engelli vatandaş ve aileleri katılım gösterdi.

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz programda yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi; “ Sevgili Misafirlerimiz, Sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyor, böyle anlamlı bir günde sizlerle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu özellikle ifade etmek istiyorum. Hepiniz hoş geldiniz.

Bugün burada 3 Aralık Dünya Engelliler Haftası olması sebebiyle toplanmış bulunmaktayız. Hayatın tüm alanlarında sporda, sanatta, edebiyatta, siyasette, eğitimde, sivil toplumda, iş dünyasında sizlerin sergilediği mücadele gerçekten takdire şayandır.

Hepinizin azim ve kararlılıklarıyla bizlere örnek olduğunu, ilham verdiğini özellikle belirtmek istiyorum. Sizler engelleri aşmanın bir inanç meselesi olduğunu her gün ispat ediyorsunuz. Birlikte çalıştığımız mesai arkadaşlarımızla şehrimizden başlayarak her alanda “engelsiz yaşam” anlayışıyla hizmetlerimize devam ediyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün farkındalığımızın ve duyarlılığımızın artmasına vesile olmasını diliyor; sizlere saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum.”

Başkan Yılmaz konuşmalarının devamında Gençlik ve Spor Bakanlığı destekleri ile Antakya Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme havuzunun inşasının tamamlandığını, çok yakında hizmete sunulacak olan tesise Milli Paralimpik Yüzücü Sümeyye Boyacı’nın adının verildiğini duyurdu.

AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal ise konuşmasında şu görüşlere yer verdi; “ Öncelikle İzzettin Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum, sizlerle bizleri bugün burada bir araya getirdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde engelli kardeşlerimizin bu ülkenin bereketi olduğu inancıyla, bu düşünceyle, onların her meselesine çözüm arayışı içerisindeyiz ve bunda çok büyük mesafeler kat ettik. İnanıyorum ki hükümetiyle, belediyeleriyle, yerel yönetimleriyle, engelli kardeşlerimizin yaşam standardını daha da yukarılara taşımak durumundayız, çünkü her birimiz bir engelli adayıyız, meseleye böyle baktığımızda bütün sorunların çözümü daha rahat olacaktır. Gönlümüz duamız sizlerle birlikte.”

Engelsiz Yaşamı Sevenler Derneği Başkanı Mehmet Mustafa Canbolat, Başkan Yılmaz’a düzenlemiş olduğu programdan dolayı teşekkürlerini ileterek, günün anısına bir belge takdim etti.

Milli Sporcu Sabit Köse ise Başkan Yılmaz’ın “engelsiz şehir” çalışmalarından memnuniyet duyduğunu ifade ederek, düzenlenen organizasyondan dolayı teşekkür etti.

Programda protokol üyeleri tüm misafirlere hediyeler takdim etti.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu