Başkan Türk, üreticiye destek Afrin yağına “denetim” istedi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Milliyetçi Hareket Partisi Altınözü İlçe Başkanı Adem Türk geçtiğimiz günlerde MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı ile birlikte zeytin ve zeytinyağı sektörünün sorunlarını sektör temsilcileri ile değerlendirdi. Sektörün sorunlarına dikkat çekilmesi adına MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı’nın üstün gayretleri olduğunu dikkat çeken MHP Altınözü İlçe Başkanı Adem Türk konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ OLUŞTURDUK”

MHP Altınözü İlçe Başkanı Adem Türk yaptığı yazılı açıklamada, “Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde MHP Hatay Milletvekilimiz Sn. Lütfi Kaşıkçı, MHP Antakya İlçe Başkanımız Sn. Mehmet Kanlı ile birlikte ATSO’nun ev sahipliğinde zeytin ve zeytinyağı sektörü temsilcileri ile bir araya geldik. Toplantıda sektörün ve üreticilerimizin sorunları masaya yatırıldı. Sayın Milletvekilimiz daha önceden de birçok defa TBMM’de zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin sorunlarını gündeme getirdi. Bu konuya çok hassas bir şekilde yaklaşıyor. Antakya Ticaret Odası ve Antakya Ziraat Odası yöneticileri ile birlikte bizler, üreticilerimiz ile birlikte sorunların çözümü için güç birliği oluşturduk. Üreticilerimizin sıkıntılarını biliyoruz. Çözümü noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ”

Afrin’den gelen zeytinyağının denetimlerinin sıklaştırılmasının altını çizen Başkan Türk, “İlimizde 140 tona yakın bir zeytinyağı üretimi söz konusu. Türkiye sofralık zeytin üretiminde de 3.sıradayız. Bu üretimin artırılması, değerini bulması ve sürdürebilirliği bizler için de hayati bir öneme sahip. Afrin’den gelen zeytinyağının iç piyasaya olumsuz etkileri, denetim sıklaştırılması ve destekleme miktarlarının arttırılması öncelikli hedeflerimiz arasında bulunuyor. Bu konuda daima üreticilerimizin yanında olacağız. Zeytinyağı üreticilerine,  “Destekleme Primi” adı altında doğrudan kilogram başına yapılan desteklerin tutarları belirlenirken, iç ve dış piyasa fiyatları, üretim maliyetleri, bütçe imkânları göz önünde bulundurulmalıdır. Bu konuları Hatay Milletvekilimiz Sn. Lütfi Kaşıkçı ile paylaştık. Kendisi de hemen TBMM’de düzenlediği basın toplantısında bu konuları gündeme getirdi. Hassasiyeti nedeniyle üreticilerimiz adına kendisine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“KAMU DESTEKLİ ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURULMALI”

Başkan Türk açıklamasının son kısmında ise kamu destekli çalışma grubu oluşturulmasını belirterek, “Ülkemiz için hayati öneme sahip bir ürün olan zeytinin gen kaynaklarına sahip çıkılmalı ve fidan ithalatına sınırlandırılmalar getirilmelidir. Bununla beraber,  tarımda ayakta kalabilen ve gelecekte daha da yükselecek tek ürün olan zeytinyağının tanıtımına, tüketiminin arttırılmasına, iç ve dış pazarın genişletilmesine yönelik olarak kamu destekli çalışma grubu oluşturulmalıdır” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu