BAŞKAN SAVAŞ’TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, katıldığı radyo ve televizyon programlarında kent ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu.

EXPO Lansmanı için İstanbul’da bulunan Savaş, Hatay’ın yüzyıllardır barış ve sevgi içinde yaşayan bir şehir olduğunu, renkli yapısıyla tüm dünyaya örnek olan şehre 13 yıldır başkanlık etmekten onur duyduğunu belirtti.

SAVAŞ: ZENGİNLİKLERİMİZİ EXPO İLE TANITACAĞIZ

Expo’nun dünyadaki en büyük üçüncü organizasyon olduğunu ifade eden Savaş, “Organizasyonumuz pandemi nedeniyle iki kez tarih değişikliğine uğradı. 1 Nisan 2022’de başlayacağız. Endemik, tıbbi ve aromatik bitki çeşitliliğimizi, gastronomimizi ve kültürel zenginliğimizi Expo aracılığıyla dünyaya tanıtacağız. Organizasyonumuza Türk cumhuriyetlerinden İtalya’ya, Almanya’dan Nepal’e kadar birçok ülke ve şehir katılacak. Bununla birlikte profesyonel şirketler de alanlarımızda yer alacak. Gelen tüm misafirler kendi şehir ve ülkelerinin kültürünü tanıtma imkânı bulacak” dedi.

EXPO ALANLARINDA ÇOCUKLAR UNUTULMADI

Expo’nun 320 dönümlük iki farklı alanda yapılacağını belirten Savaş, “Antakya-Defne bölgemizdeki alanda ulusal, İskenderun-Arsuz bölgemizdeki alanda ise uluslararası şehirlerin bahçe ve mutfakları yer alacak. Bu iki alan, tarım, ticaret ve gastronomi dallarındaki fuarlara, etkinliklere festivallere ev sahipliği yapacak. Özellikle gastronomi alanında renkli etkinlikler yapacağız. Bu alanlarda çocuklarımızı unutmadık. Onların ruhsal, bilişsel ve fiziksel gelişimine katkı sağlayacak alanlar yaptık. İlk ay Ramazan’a özgü etkinlikler olacak. 6 ay dolu dolu yaşanacak” diyerek Expo alanlarında her yaştan vatandaşın keyifle vakit geçirebileceğini söyledi.

Lütfü Savaş, Expo’nun Hatay’ın ticaret, turizm ve tanıtımına büyük katkı sunacağını ifade etti.

“İKİ YIL SONRA HATAY’IN BAŞARISI KONUŞULACAK”

Expo ile birlikte kentteki tarım politikasını da geliştirdiklerini açıklayan Savaş, “Ülkemiz teknolojide çok iler seviye olmamasına rağmen verimli tarım arazilerine sahip. İyi bir tarım politikasıyla dünyada ilk 5 ülke arasına girebiliriz. Bu konuda 3 buçuk yıllık bir çalışmamız var. Kooperatifler ve onun üstünde yer alacak bir şirket kurduk. Ülkemizde özgün bir model ortaya koyduk. İki yıl sonra bunu nasıl başardığımız konuşulacak” dedi.

Lütfü Savaş, Cumhuriyet Halk Partisi’nin hafta sonu Kayseri’de gerçekleştirdiği buluşmayı da değerlendirdi.

CHP’DEN KAYSERİ’DE VERİMLİ ÇALIŞTAY

Kayseri’de verimli bir çalıştay gerçekleştirdiklerini söyleyen Savaş, “Genel başkanımızın liderliğinde verimli bir çalışma oldu. Hem vatandaşlarımızın nabzını yokladık hem de iktidar yolundaki süreci konuştuk” diyerek toplantının önemli ve değerli olduğunu ifade etti.

“TABLO ÜZÜCÜ VE ÜRKÜTÜCÜ”

Savaş, Hatay’daki Suriyelilerin durumu hakkında da konuştu. Kentte yaklaşık 1 milyon Suriyelinin yaşadığını açıklayan Savaş, “Şehrimizin nüfusu 1 milyon 660 bin. Yaklaşık 1 milyon Suriyeli sığınmacıya 10 yıldır Hatay halkının istihkakı ile bakıyoruz.  Bu tablo her iki ülke insanı açısından da üzücü ve ürkütücü. Suriyelilerin doğurganlık oranı çok yüksek ve büyük bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor. 10 yıl sonra kendi öz yurdumuzda garip pozisyonuna düşeceğiz. Gelenlerin seçilmişleriyle karşılaşacağız” diyerek daha fazla geç kalınmadan bu sorunu çözecek politikaların hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Savaş, CHP’nin Kara Kış Fonu ve CHP’li belediyelerin ihtiyaç sahibi vatandaşlar için yaptığı yardımlar hakkında konuştu.

SAVAŞ’TAN YARDIM AÇIKLAMASI

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için yılın her zamanı destek olduklarını söyleyen Savaş, “Barınmadan ısınmaya, giyecekten temel tüketim malzemelerine kadar birçok başlıkta vatandaşlarımıza destek oluyoruz. Üç aylık kış döneminde bu yardımları daha da arttırmaya gayret göstereceğiz. Ucuz ekmek nasıl ulaştıracağız diye çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Savaş, hükümetin benimsediği ekonomik politikalar hakkında da açıklamalarda bulundu.

“BU KRİZ GELECEĞİMİZE KET VURACAK”

Yeni sistemin bilinenin tersi yönde ilerleyeceğini ifade eden Savaş, “Yeni sistemde hem faiz hem döviz artacak. İnsanlar daha da fakirleşecek. Hatay’da 10 yıldır bunu yavaş yavaş yaşıyorduk ama bundan sonra daha hızlı yaşanacak. Suriye savaşı öncesi günde 250 TIR Orta Doğu ülkelerine ihracat yaparken artık 25 günde 100 TIR’a geriledi. Çiftçi sayımız son 10 yılda TÜİK verilerine göre yüzde 71 azaldı. Bu kriz geleceğimize ket vuracak” diyerek alınan kararların gelecek günlerde tıkanacağını belirtti.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu