Başkan Sarı‘dan Berat Kandili mesajı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Ramazan Ayı’nın gelişini müjdeleyen Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Sarı, kurtuluş, af, merhamet ve mağfiret gecesi olan Berat Gecesi’nin tefekkür, tezekkür ve yenilenme gecesi olduğuna vurgu yaptığı mesajında şu ifadelere yer verdi, “Yüce Allah’ın sınırsız af, merhamet, yardım ve bereketine vesile olan Ramazan Ayı öncesinde mübarek Berat Kandili’ne erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi, Allah’ın rahmetinin yeri ve göğü kapladığı Berat Gecesi’nin; milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için kurtuluşa ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Berat Kandili, Yüce Allah’ın, insanlara sunduğu kıymetli zamanlardan biridir. Bu mübarek gecenin önemini idrak ederek değerlendirmemiz gerekmektedir. Berat Kandili için Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) şöyle buyurmaktadır; ‘Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve yok mu tövbe eden tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen şifa vereyim. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam âleminin ve milletimizin mübarek Berat Kandilini tebrik eder, kandilin tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesine vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim.”

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu