Başkan Sarı Altınözülülere seslendi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, yaşanan büyük deprem sonrası ilçede atılan adımları anlattı ve yapılacak olan çalışmalar hakkında ilçe sakinlerini bilgilendirdi. Başkan Sarı, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Değerli hemşehrilerim; Acımız derin yaramız büyük…
Öncelikle acınızın acımız, yaranızın yaramız olduğunu ifade ederek asrın felaketinde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa, ailelerimize de baş sağlığı diliyorum.
Kıymetli hemşerilerimiz; bir yandan acımızı yaşarken, diğer yandan da devletimizin gücü ve tüm imkanlarıyla yaralarımızı sizlerin desteğiyle sarmaya devam ediyoruz.
UFAK TEFEK EKSİKLERİMİZ OLDU
İlk olarak bu süreçte ufak tefek eksiklerimizin olduğunu kabul ederek hemşehrilerimizin öncelikle barınma ve gıda gibi ihtiyaçlarını en hızlı şekilde gidermeye çalıştık. Çevre ve Şehircilik bakanlığımız, AFAD Başkanlığımız, Valiliğimiz, kaymakamlığımız ve belediyemiz koordinesiyle hasarlı ve yıkılacak binaların tespitini yapıp enkaz kaldırma işlemlerini başlattık.
TOKİ VE SAHRA HASTANESİ ÇALIŞMALARI
Hasar tespiti yapılan binaların enkaz kaldırma çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ederken diğer taraftan 2. etap TOKİ inşaatına da hızlıca başladık. Hastane binamızın hasarı dolayısıyla tedbir amacıyla hastalarımızın sağlık problemlerini aksatmamak ve yaralılarımızın yaralarını en hızlı bir şekilde sarmak için eski Tekel kampına geçici Sahra Hastanesi kuruyoruz. Altınözü Yeni Devlet Hastanemizin inşaatını hızlı bir şekilde başlatıyoruz.
GÜNLÜK İHTİYAÇLARDA MÜRACAAT KAYMAKAMLIK
Devam eden süreç içerisinde tüm hemşehrimizin günlük ihtiyaçlarının karşılaması için Kaymakamlığımız binasında koordinasyon merkezinde ihtiyaç müracatları hassasiyetle alınmaktadır.
Bugüne kadar vatandaşlarımızın ve yaralarımızın sarılmasında başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, tüm bakanlıklarımız ve ilçemiz özelinde kaymakamlığımız AFAD yetkililerimiz, İlçe Emniyet Müdürlüğümüz, belediyemiz, ilçe jandarma komutanlığımız, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz, ilçe Sağlık Müdürlüğümüz, ilçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürümüz, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, ilçe Tarım Müdürlüğümüz, Müftülüğümüz, STK temsilcilerimiz ve özellikle muhtarlarımıza bu süreçte gösterdikleri cansiperane mücadele ve kayıtsız desteklerinden dolayı teşekkürü borç bilirim.
BAKAN SOYLU ALTINÖZÜ’NÜ ZİYARET ETTİ
Ayrıca her zaman desteklerini yanımızda hissettiğimiz İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun bugün yapmış olduğu ziyaretlerde halkımızın yaralarını sarmaya devam ettik. Tekraren tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerimizi iletiyor memleketimize ve milletimize Rabbim’den bir daha böyle bir acı yaşatmamasını niyaz ediyorum.
Tüm hemşehrilerimizden gelecek güzel günler için birazcık zaman ve sabır bekliyoruz.”

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu