Başkan Parlar’dan 10 Aralık İnsan Hakları Günü Mesajı!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

İNSAN ONURUNU KORUMAK EN BÜYÜK DEĞER
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısı ile mesaj yayımladı.
İnsan haklarına özgü değerlerin korunup geliştirilmesi için ilimizde tüm kurum ve kuruluşlarımızla insan onurunu korumayı en temel değer olarak kabul ediyoruz diyen Başkan Parlar mesajında şu ifadeleri kullandı “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 74. Yıl önce ilan edilen; ırk, dil, din cinsiyet, sosyal köken, siyasi düşünce gibi statüler sebebiyle hiçbir ayrım yapılmaksızın insanlara hak ve özgürlükler tanıyan, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabulünü takip eden yıllarda 10 Aralık tüm dünyada ve ülkemizde İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. İnsan Hakları Beyannamesi; eşrefi mahlûkat olan insana, insan olmaktan ileri gelen ve doğuştan sahip olduğu haklara erişiminde hiçbir kısıtlama ve engelin olmamasını, insan onuruna yakışır bir yaşam sürebilme hürriyetinin güvence altına alınmasını sağlaman uluslararası bir teminattır. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni ilk imzalayan ülkeler arasında yer alan ülkemiz; gerek ulusal gerekse uluslararası hadiselerde ortaya koyduğu insanlık yanlısı tavırla, en samimi, en barışçıl ve en medeni uygulayıcılardan biridir.
Bizler CHP olarak, zalimin ve mazlumun kimliğine göre tavır belirleyen zihniyetlerin karşısında bugün de her türlü ayrımcılığı ortadan kaldırmak, sosyal adaleti sağlamak ve toplumsal refah tesis etmek için güçlü bir irade göstermeye devam etmekteyiz. İnsan haklarına özgü değerlerin korunup geliştirilmesi için ilimizde tüm kurum ve kuruluşlarımızla insan onurunu korumayı en temel değer olarak kabul ediyoruz.
Bu vesile ile tüm dünyada insanın yaratılıştan gelen haklarını kullanarak, insan onuruna yakışır bir yaşam sürmesi umuduyla 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü en kalbi duygularla kutluyor, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve adalet getirmesini temenni ediyorum.” dedi

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu