BAŞKAN ERYILMAZ’DAN GÖRKEMLİ HALK TOPLANTISI…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, 24 Ağustos 2022 Çarşamba Günü saat 16:00’da Samandağ Belediyesi Yeni Çarşı Salonu’nda Halk Toplantısı gerçekleştirdi.Samandağlı vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşen “Halk Buluşmasında” Başkan Eryılmaz,  coşkulu vatandaşların yoğun alkışları eşliğinde salona girdi.

Toplantıya CHP İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, CHP Samandağ İlçe Başkanı Turgay Abacı ve yönetimi, İyi Parti Samandağ İlçe Başkanı Seyran Ziroğlu, İyi Parti Defne İlçe Başkanı Meriç Fatmaoğulları, CHP Samandağ İlçe Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber ve yönetimi, CHP Samandağ İlçe Gençlik Kolları Başkanı Bünyamin Reyhanoğulları, Samandağ Belediye Başkan  Yardımcısı Aydın Duran,  Samandağ Belediyesi Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, STK temsilcileri,  kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantının başında Samandağ Belediye Başkanı Av. Eryılmaz, CHP İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, CHP İlçe Başkanı Turgay Abacı, İyi Parti İlçe Başkanı Seyran Ziroğlu ve Samandağ Belediyesi Meclis Üyeleri sahneye davet edilerek salonda bulunan vatandaşları selamladılar.

Selamlamanın ardından Samandağ Belediyesi’nin 3 yıllık faaliyetleri, şeffaf bir şekilde halkla paylaşıldı.

Yoğun katılımın olduğu toplantının ardından vatandaşlar Başkan Eryılmaz’ı tebrik edip memnuniyetlerini dile getirdiler.

Toplantıda  konuşma yapan Başkan Eryılmaz, yaptığı açıklamada; “Bu toplantı bizim 3 yıllık icraatlarımızı ve bundan sonraki projelerimizi siz değerli halkımıza sunma toplantısıdır.

Bizleri kırmadığınız ve bizlere iştirak ettiğiniz için, bize omuz verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum.

3 yılımızı doldurduk.  Ancak pandemiden dolayı 2 yıldır doğru düzgün ,toplantı yapamıyoruz.  Tabi vatandaşlarımız da haklı olarak neden toplantı yapmıyoruz,  neden bir araya gelemiyoruz diye serzenişte bulunuyorlardı. Biz de sağlık güvenliği sebebiyle toplantılarımızı arzu ettiğimiz şekilde yapamadık. Bugüne kısmet oldu.

Arkadaşlarımıza da bu konu ile alakalı bizim 3 yılda yaptığımız icraatlarımızı bir video sunumu haline getirmelerini söyledim. Siz değerli halkımıza 3 yıllık faaliyetlerimizi video sunumu ile takdim edeceğiz.

Birkaç şeyin altını çizmek istiyorum.

Biz göreve geldiğimizde, gerçekten belediyenim durumu içler acısıydı. Belediye belediye olmaktan çıkmış,  kurumsal kimliğinden uzaklaşmış,  maalesef hizmet üretemeyen,  sorunlara müdahale edemeyen bir yapıda idi. Önce oradan başladık.  Belediyemizi kurumsal bir kimliğe kavuşturduk.

Eksiklerimizi,  ihtiyaçlarımızı karşıladık,  eksik araçlarımızı,  eksik ekipmanlarımızı tamamladık.

Eksik noktalarda olan personellerimize,  özellikle alanda takviyeler yaptık ve Samandağ Belediyesini işler bir belediye haline getirdik. Bu bizim bayağı bir zamanımızı aldı.

3 yıllık süreçte bir Pandemi süreci, İmar planımız yok,  72 milyon borçlu bir belediye, 9 Mahallenin tamamında gelir gelmez bir içme suyu şebekesinden dolayı her yer eşildi, kazıldı,  belediyede hizmet üretemeyen bir yapı…  Biz bütün bunlarla mücadele verdik ve büyük bir mesafe kaydettik.

Bütün bu ekonomik sıkıntılara rağmen Samandağ’ın 75 yıllık tarihinde bugüne kadar görmediği hizmetleri biz bu İlçe halkının hizmetine sunmaya çalıştık. Gece gündüz çalıştık, Pandemi sürecinde çalıştık, sokağa çıkma yasağında çalıştık,  hafta sonları çalıştık,  karda çalıştık,  yağmurda çamurda çalıştık ve Samandağ’da gerçekten hepimizin rahatsız olduğu,  hepimizin hayatına bir şekilde olumsuz çıkan sorunları tek tek ortadan kaldırmaya çalıştık.

Önemli projelerin altına imza attık ve önemli projelerimizi önümüzdeki süreçte inşallah hayata geçirmeye çalışacağız. Kapalı Spor Salonu ile Stadyum arasında 33 bin metrekarelik kendi kaderine terk edilmiş, bataklık bir alan var. Çöplerin döküldüğü,  Samandağ sahiline yakışmayan bir manzara, oraya gittik ve İlçe Spor Müdürlüğüne tahsis edilmişti, orayı kiraladık. Orası ile ilgili çok güzel bir proje hazırladık. Orada Samandağ’ın bütün ihtiyacını karşılayacak bir mesire alanı olarak projelendirdik. Şimdiden halkımıza hayırlı, uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu