BAŞKAN ERYILMAZ SORUŞTURMA İDDİALARINI YALANLADI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, kendisi ve belediye çalışanları hakkında soruşturma başlatıldığına dair yalan haberler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Seçime giderken belli odaklar tarafından bilinçli olarak şahsına karşı haysiyet cellatlığı yapanlardan hukuk önünde mutlaka hesap sorulacağını belirten Başkan Eryılmaz yaptığı açıklamada; “Sevgili vatandaşlarım; Seçildiğimiz günden bugüne yaklaşık 5 yıldır bıkmadan usanmadan aynı çete mensupları tarafından bir karalama ve linç kampanyasına maruz kaldığımızı hepiniz biliyorsunuz. Ancak ne yazık ki bunlar özellikle seçim arifesinde aday belirleme sürecinde iyice zıvanadan çıkmış, ne ahlâk, ne vicdan, ne hukuk, ne kişi hak ve hürriyetlerini dikkate almayan bir anlayışla acımasızca bir linç kampanyası başlattılar. Çok net ve kesin söylüyorum; ne benim ne herhangi bir Samandağ Belediyesi çalışanı hakkında rüşvetle ilgili, yolsuzlukla ilgili açılmış hiçbir soruşturma bulunmamaktadır. Ama bu çete, memlekete musallat olmuş bu vampir, rant çıkar çetesi sanki Samandağ Belediyesi aleyhine rüşvetle ilgili soruşturma açılmış gibi bir yaygara kopardılar. Satın aldıkları kalemlerle ve satın aldıkları internet siteleri ile bu haberi bütün Türkiye’de bizim adaylığımıza engel olmak için şu anda korkunç bir linç kampanyası başlatmışlar. Net ve kesin söylüyorum; hiçbir belediye çalışanı hakkında veya Samandağ Belediye Başkanı hakkında yolsuzlukla veya rüşvetle ilgili açılmış hiçbir soruşturma bulunmamaktadır. Bu iddialarda bulunanlar hakkında da yarın sabah suç duyurusunda bulunacağız. Bu arkadaşlar belediyede bağış yaptıklarını söylüyorlar, sonra dönüp dolaşıp belediye başkanına rüşvet verdik, belediye çalışanına rüşvet verdik diyorlar. Bunun hesabını yargının önünde verecekler.

BİZ ŞEREFİMİZ VE NAMUSUMUZ İÇİN YAŞIYORUZ

Buradan bütün halkımıza net olarak söylüyorum. Biz şerefimiz ve namusumuz için yaşıyoruz. Bu haysiyet cellatlığını yapanların yaptığı bu ahlaksız provokasyon ve iftiraların hesabını sormak bizim namus ve şeref borcumuzdur. Bedeli ne olursa olsun bunlardan bunun hesabını sormak, bizim en öncelikli görevimiz olacaktır. Sayın başsavcımızla görüştüm. Yarın şikâyet dilekçelerimizi sayın başsavcımıza ileteceğiz.  Bunlar da gelsin mahkemede, sayın başsavcımızın yanında bu iddia ettikleri konular ile ilgili ellerinde ne belge varsa buyursun ibraz etsinler. Ama bunun hesabı mutlaka sorulacaktır. Bu iş bu kadar ucuz değildir. Bizim de ailelerimiz var, bizim de çocuklarımız var… Basın yoluyla bu kadar ahlaksızca, namussuzca insanlara saldırmanın arkasının doldurulması gerekiyor. Gelecekler, ellerindeki belgeleri ibraz edecekler. Biz de bu işin takipçisiyiz. Bize güvenen, bize inanan halkımıza sesleniyorum; sizin başınızı öne eğecek hiçbir şeyin altına imza atmadık. Bundan sonra da atmayız. Başımız dik, verilmeyecek hiçbir hesabımız yok. Bu iddiaların hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır. Sayıştay raporu ile ilgili konuyu da yarın saat 20.30’da HRT televizyonunda ayrıntılı olarak imar planı ile ilgili Sayıştay’ın tespiti konusunda açıklamayı da belgeleriyle açıklayacağım.

Bütün halkımızın programı izlemesini rica ediyorum. Orada Sayıştay ne demek istiyor, imar planı ile ilgili bizim yaptığımız çalışma nedir, vatandaşlarımızın lehine yapmaya çalıştığımız iyileşmelerle ilgili olarak Sayıştay’ın bir önerisi oldu, bunun da ayrıntısını yarın saat 20.30’da açıklayacağım. Müsterih olun. Başımız dik, alanımız açık, verilmeyecek hesabımız yok. Ama bu iftiraları yapanlardan da mutlaka hesabını soracağız” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu