‘BASIN’, TEKNOLOJİNİN HIZLA GELİŞTİĞİ DÖNEMDE DAHA DA ÖNEM KAZANDI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan, Türk basın tarihinde bir dönüm noktası olan 212 sayılı Yasa’nın 1961 yılında yürürlüğe girmesi ile birlikte her yıl 10 Ocak tarihinin “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlandığını hatırlattı.
Başkan Savaş mesajında şunları söyledi:
“Basın; bilginin her geçen gün katlanarak çoğaldığı, teknolojinin hızla geliştiği günümüzde hayati bir önem taşımaktadır.
Sosyal medya kullanımının yaygınlaşması ile birlikte gazetecilerimizin üzerine düşen ‘kamuoyunu doğru bilgilendirme’ sorumluluğu her zamankinden daha fazla önemli bir hale gelmiştir.
Milletimizin gözü, kulağı ve sesi olan, vatandaşlarımızın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacının doğru biçimde karşılanmasını sağlayan gazetecilerimiz; şüphesiz ülkemizin demokratikleşme sürecine büyük katkı sunmaktadır.
Ülke ve dünya gündeminden bizleri haberdar etmek için kimi zaman savaş kimi zaman afet bölgelerinde canlarını riske atan gazetecilerimizin hakları ile ilgili yasal düzenlemeler yapılması gerektiğine inanıyoruz. Özellikle yerel basında çalışan tüm basın mensuplarımızın özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesi; çalışma ve emeklilik şartlarının bir an önce yeniden düzenlenmesi gerekir. Ayrıca deprem sonrası çalışma imkânlarını kaybeden gazetecilerimizin durumları titizlikle ele alınmalıdır.
Bu vesileyle; öncelikle 6 Şubat tarihinde yaşadığımız deprem felaketinde hayatlarını kaybeden basın mensuplarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Yaşanan felakette yaralanan ve tedavisi devam eden basın mensuplarımıza acil şifalar diliyorum.
Ülkemiz genelinde ve ilimizde oluşan zor şartlara rağmen görevlerini dürüstçe, basın etik değerlerine sahip çıkarak yerine getiren gazetecilerimize teşekkürü borç biliyorum.
Şehrimizin yeniden ayağa kaldırılması ve inşa sürecinde üzerlerine düşeni ziyadesiyle yaptıklarına ve yapacaklarına yürekten inandığım yerel ve ulusal tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir meslek yaşamı diliyorum.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu