Ayrılmaz İkili :” Kerebiç&Köpük”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

6 Şubat depremi sonrasında uzun bir süre kapalı duran Tarihi Uzun Çarşı’da açılan işletmelerin sayısı günden güne artmaya devam ediyor.İşte onlardan bir tanesi Tarihi 250 sene  öncesine dayanan köpüğün 4.kuşak temsilcileri olan Fansa Tatlıcılık.Birbirini Tamamlayan lezzetler olarak bilinen Kerebiç&Köpük Fansa Tatlıcılıkta en leziz halleri ile müşterilere sunulmaya devam ediyor.

Kerebiçi köpüksüz, köpüğü kerebiçsiz düşünemeyen hemşerilerimizin yanında afet bölgesinde 4 aydır görev alan personellerin de yoğun ilgi gösterdiği bu muhteşem lezzet tam not almayı sürdürüyor.

Öncelikle yaşadığımız büyük felaketten dolayı hepimize büyük geçmiş olsun diyerek sözlerine başlayan Fansa Tatlıcılığın genç  işletmecisi Şahap Fansa yaptığı açıklamada:” 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden herkese Allah’tan rahmet diliyor,tedavisi devam edenlere rabbimden şifalar diliyorum. Bizler gibi geride kalan herkese de sabırlar diliyorum.Felaket sonrası kısa sürede toparlanarak kaldığımız yerden hizmete devam ediyoruz.

Ramazan aylarında yaptığımız Küncülü Helva lezzetinin yanı sıra Kabak tatlısı ve kömbe gibi yöresel lezzetlerimizin yanı sıra dillere destan bir lezzet olarak ifade edilen Kerebiç&Köpük lezzetini uzun yıllardır müşterilerimize sunmaktayız. Tarihi 250 yılı  aşkın süre öncesine dayanan köpüğü Babam eniştesinden öğrenmiş. Enişte babasından  babası ise dedesinden öğrenmiş. Bende işin ehli bir isim olan babamdan öğrenerek ondan aldığım bayrağı en iyi biçimde taşımak adına var gücüm ile çalışmaktayım. Anlayacağınız çöven otu köklerinden yaptığımız köpük bizlere atalarımızdan miras bir lezzettir. Eskiden insanlar sadece bizlerden köpük almaya gelirdi. Antakya’da evlerin çoğunda kerebiç yapılır köpüğü bizden alınırdı. Ancak son 13 yıldır  kerebiç  satışıda yapıyoruz ve meşhur ikiliyi beraber satıyoruz. Köpük zahmetli bir tatlıdır. 3 saat ateşin karşısından ayrılmadan ortaya çıkan bir lezzettir. Köpüğü kendimiz  yapıyoruz kerebiçi ise işin ustası olan annem  yapıyor.” dedi.

Tarihi Uzun Çarşı’ya gelen herkesin  Kerebiç&Köpük ikilisine ilgi gösterdiklerini belirten Fansa bu muhteşem lezzeti tatma üzere herkesi iş yerlerine davet etti.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu