AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE BAŞVURDUK!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Kahramanmaraş depremlerinde en büyük yıkıma uğrayan şehir olan Hatay’ın Antakya ve Defne ilçelerinde 207 hektarlık büyüklüğe sahip alan, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından rezerv yapı bölgesi olarak ilan edilmesiyle başlayan tepkiler büyüyor.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin, “sağlam evlere dokunulmayacak” demesiyle ilgili Hatay Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyon Başkanı Ecevit Alkan, Bakanlığın kararını ise geçtiğimiz günlerde kamuoyuyla paylaşmıştı.
Samandağ’ında rezerv yapı alanlarına karşı çıkan vatandaşlar Avukatlar ve STK’lar biraraya gelerek ortak basın açıklaması yaptılar.

Samandağ belediye başkanı Refik Eryılmaz’a da tepki gösterilen açıklamada, “Henüz Rezerv Yapı Alanı ilan edilmeden Ankara’da bu durumu kabullenerek bizlere sorma gereği bile duymamıştır. Bir belediye başkanının söylemiyle eylemi bir olmalı. Ankara’da başka konuşup burada başka şekilde konuşmamalı. Bugün Dikmece halkıyla beraberdik. Dikmeceli köylülerle birlikte Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuru yaptık. Çünkü bu yasayla boş hazine arazileri dururken zeytinlikleri gaspediyorlar. Aynısı şuanda burada da yapılmak isteniyor. Hataylı yurttaşlar 1939 yılından bu yana Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Atatürk’e en bağlı bölgedir burası. Dolayısıyla Hatay bizim şahsi meselemizdir. Türkiye’nin üniter yapısını devam ettireceksek Hatay’ın demografik yapısının değiştirilmesine izin veremeyiz” dediler.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu