“ATSO künefeyi dünyaya tanıtacak”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

Hatay’ın meşhur tatlı çeşitlerinden biri olan Antakya Künefesi’nin dünya çapında tanıtımının yapılması için büyük yol kat eden ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, künefe başvurusunun askı sürecinde olduğunu söyledi.

Sürkten kağıt kebabına, Antakya tuzlu yoğurdundan, Samandağ neyine, carra peynirinden Samandağ biberine varıncaya kadar onlarca çeşit Hatay’ın yöresel lezzetine ulusal arenada çok sayıda patent kazandırarak üreticilere önemli iş kolları açılmasını sağlayan ATSO bu projesiyle Hatay’daki künefecilere ürünlerini dünya genelinde pazarlama imkanı sunacak. Antakya künefesi ismiyle Türkiye genelinde satışı yapılan tescilli tatlı, dünyanın da ağzını tatlandıracak.

ÇİNÇİN: GURURLUYUZ

Coğrafi işaret başvurusu yapılan Antakya Künefesi’nin uluslararası tescilli ilk ürün olacağını belirten Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin yaptığı açıklamada, “Antakya Ticaret ve Sanayi Odası olarak uluslararası coğrafi işareti için başvurusunu yaptığımız Antakya Künefesi, Avrupa Birliği Resmi Gazetesi’nde de yayınlandığı üzere 3 aylık askı-itiraz süresi sonunda ilimizin uluslararası tescilli ilk ürünü olacak. Gururluyuz” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu