ATSO Defne ilçesine Noter ve Halk Bankası şubesi açılması için girişimlere başladı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay’da üyelerine yönelik yaptığı girişimlerle sık sık gündeme gelen Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Defne ilçesinde üyelerinin banka ve noter işlemleri için de kurum ve kuruşlara dilekçe yazdı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Sekreterliği’ne, Türkiye Halk Bankası A.Ş ve Türkiye Noterler Birliği’ine dilekçe yazan ATSO, üyelerinin talebi üzerine Defne ilçesi Harbiye Mahallesinde Halk Bankası şubesi ve Noter açılması konusunu gündeme aldı.
HALK BANKASI ŞUBESİ İÇİN SOMUT ADIM ATILDI
ATSO başkanı Hikmet Çinçin, imzasıyla ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilen dilekçeler şu ifadelere yer verildi; “Antakya Ticaret ve Sanayi Odası 19.Meslek Komitesi (Bankalar Finans ve Tarım Kredi Kooperatifleri Meslek Grubu) 15.03.2021 tarih 35 nolu komite toplantısında bazı kararlar alınmıştır. Bilindiği üzere Büyükşehir Yasası ile Antakya İlçesi ve Defne İlçesi ayrılmış, iki ayrı ilçe haline gelmiştir. Defne ilçemizin merkezi ve nüfus yoğunluğunun en yoğun olduğu mahallerin başında Harbiye Mahallesi gelmektedir. Harbiye Mahallesi ekonomik gelişmişlik açısından da önemli yerlerden biridir. Bu mahallede bulunan esnafın ve tüccarın ekonomik faaliyetleri daha rahat sürdürebilmesi için mahalleye Halkbank Şubesi açılması talebi tarafımıza bildirilmiştir. Bu kapsamda; üyelerimiz ve burada bulunan esnaf ve tüccarların ekonomik faaliyetlerini daha rahat sürdürebilmesi adına Harbiye Mahallesi’ne Halkbank Şubesi açılması hususunda yardımlarınızı önemle arz ederim” ifadelerine yer verildi.
HARBİYE MAHALLESİNE ‘NOTER’ AÇILMASI TALEBİ İLETİLDİ
ATSO başkanı Çinçin’in imzaladığı ve Türkiye Noterler Birliği’ine gönderilen talep dilekçesinde ise şu ifadelere yer verildi; “Antakya Ticaret ve Sanayi Odası 19.Meslek Komitesi (Bankalar Finans ve Tarım Kredi Kooperatifleri Meslek Grubu) 15.03.2021 tarih 35 nolu komite toplantısında bazı kararlar alınmıştır. Bilindiği üzere Büyükşehir Yasası ile Antakya İlçesi ve Defne İlçesi ayrılmış, iki ayrı ilçe haline gelmiştir. Defne ilçemizin merkezi ve nüfus yoğunluğunun en yoğun olduğu mahallerin başında Harbiye Mahallesi gelmektedir. Harbiye Mahallesi ekonomik gelişmişlik açısından da önemli yerlerden biridir. Bu mahallede bulunan esnafın ve tüccarın ekonomik faaliyetleri daha rahat sürdürebilmesi için bu mahalleye Noter açılması talebi tarafımıza bildirilmiştir. Bu kapsamda; üyelerimiz ve burada bulunan esnaf ve tüccarların ekonomik faaliyetlerini daha rahat sürdürebilmesi adına Harbiye Mahallesi’ne Noter açılması hususunda yardımlarınızı önemle arz ederim” denildi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu