Atatürk İlkokulu’nda tarihe yolculuk!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Altınözü Atatürk İlkokulu toplantı salonunda 4-D sınıfı öğrencileri tarafından Türk Kültür Sergisi düzenlendi.

Kültürün kuşaktan kuşağa aktarılan sosyal miras olduğunu söyleyen Atatürk İlkokulu Okul Müdürü Mehmet Sürmelioğlu, varlığını ve canlılığını ancak bu yolla sürdürebileceğini belirtti. Okul Müdürü Mehmet Sürmelioğlu, “Her milletin kültürü kendine özgüdür. Milli kültür bir milleti diğer milletten ayırır beraberinde güçlendirir. Milli değerlerimiz aslında bizim geleceğe Milli kültürümüzü oluşturmaktadır. Değerlerimiz ile değerliyiz. Okulumuzda böyle anlamlı etkinliklerin olmasından mutluluk duyarken sergiyi düzenleyen okulumuz 4-D sınıfına ve sınıf öğretmeni Zahide Altan hocamıza da teşekkür ediyoruz ” dedi.

AMACIMIZ MİLLİ KÜLTÜRÜMÜZÜ ÇOCUKLARA BENİMSETMEK VE ÇOCUKLARA AŞILAMAK

Sergiyi düzenleyen Atatürk İlkokulu 4-D sınıfı sınıf öğretmeni Zahide Altan, “Bugün burada öğrencilerimiz ile beraber Milli Kültür Sergisi gerçekleştirdik. Kültür denilen şey geçmişten günümüze gelen, bizlere miras kalan maddi ve manevi değerlerin bütünüdür. Bizde bu amaçla yola çıktık. Amacımız milli kültürümüzü çocuklara benimsetmek ve çocuklara aşılamak. Mirasımıza sahip çıkmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Çocuklar ile beraber evlerinde çevrelerinde, komşularında olan ve kültürümüzü yansıtan eski eşyalarımızı topladık ve ortaya güzel bir sergi çıkardık” dedi.

GÜNER’DEN ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR

Programa katılan Altınözü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Güner, sergilenen eşyaları incelerken adeta tarihe yolculuk yaptığını söyledi. Böyle anlamlı bir sergi hazırladıkları için başta Atatürk İlkokulu Okul Müdürü Mehmet Sürmelioğlu olmak üzere 4-D Sınıfına ve Sınıf Öğretmeni Zahide Altan’a teşekkür etti.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu