Atalara Saygı…

Samim Kayıkçı
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve özlemle anıyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Anadolu’nun kahraman halkı, Kurtuluş Savaşında yedi düvele karşı, yokluk içinde, canları pahasına savaşarak bu güzel ülkeyi, Türkiye Cumhuriyeti’ni, bizlere armağan ettiler.

İnsan sahip olduklarının değerini bilmek zorundadır. Bize armağan edilmiş bu eşsiz coğrafyada, çağdaş medeniyetler gibi, huzurlu, refah ve mutlu bir hayat inşa etmek zorundayız. Atalarımıza gerçek saygıyı ancak bu şekilde gösterebiliriz.

Aklın ve bilimin öncülüğünde, doğamıza, tarihimize, kültürümüze ve Cumhuriyetimize sahip çıkmak zorundayız. Canla başla çalışıp, eğitim, adalet, bilim, teknoloji, sanat, hukuk ve demokrasiyi geliştirip bu güzel ülkeyi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak zorundayız. Gerçek vatanseverlik budur. Gerçek saygı budur.

6 Şubat 2023 deprem felaketi sonrasında, canla başla çalışarak inşa ettiğimiz, sahip olduğumuz her şeyin ne kadar kırılgan olduğunu gördük. Hazırlıklı değildik. Çok şey kaybettik. Geçen 9 ay sonrasında maalesef toparlanamadık. Uzun bir süre daha toparlanamayacağız.

Bulunduğumuz coğrafya çok zengin bir coğrafya ve sahip olduğu zenginlik bu coğrafyanın laneti adeta. Emperyalist güçlerin gözünü diktiği, harekete geçmek için sendelemesini bekledikleri, düşürmek için hiç durmadan çaba sarf ettikleri bir coğrafya bu. Yakın geçmişte ve şimdi, Irak, Libya, Mısır, Suriye ve Filistin’de yaşananlar durumu çok güzel özetliyor.

Bunun için güçlü olmak zorundayız. Ekonomide, teknolojide, eğitimde, bilimde, sanatta, siyasette, devlet yönetiminde, sağlıkta her alanda güçlü olmak zorundayız. Doğayla uyumlu güçlü, dirençli şehirler inşa etmeliyiz. Güçlü bir toplum ve güçlü bir ülke inşa etmek zorundayız. Başka Türkiye Cumhuriyeti yok.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu