Atakaş Hatayspor İlk Yarı Değerlendirmesi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

– Süper ligde ikinci sezonunu geçiren A. Hatayspor sezonun ilk yarısını genel olarak başarılı oldu diyebiliriz. Özellikle ilk 12 hafta Trabzonspor ile birlikte ligi domine etti. Atılan gol,yenilen gol, puan sıralaması anlamında ligin en iyi takımlarından biriydi.

-Takımız ilk yarıyı 10 galibiyet,2 beraberlik ve 7 mağlubiyetle kapattı ve topladığı 32 puanla 5.sırada tamamladı. Bu maçlarda 27 gol attı,23 gol yedi. İç sahada 9 maçta  5 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı, 16 gol attı, 12 gol yedi. Dış sahada ise 10 maçta 5 galibiyet ,1 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı, 11 gol attı,11 gol yedi. Takımımız ilk yarıda 6 maçta gol yemedi, 4 maçta gol atamadı. İç sahada Fenerbahçe,Başakşehir ve Konyaspora yenildi A.Hatayspor ilk yarıdaki en farklı galibiyetini 3.haftada sahamızda 5-0 ‘lık skorla Alanyaspor’a  karşı aldı. En farklı mağlubiyetini ise 14. Haftada 4-0 ile deplasmanda Sivasspor ‘dan aldı. A.Hatayspor ligin ilk yarsında  2 kırmızı , 52 sarı kart gördü.

-ilk yarıda  Mame Diouf, El Kaabi ,Traore, Ruben Riberio,Fatih, Burak, kısmende olsa Onur-Lobjanidze  ve Kalecimiz Munir performanslarıyla ön plana çıkan oyuncularımız oldu. El Kaabi 8 golle en fazla gol oyuncumuz. Mame Diouf ise 7 gol ile 2.sırada. Lobjanidze ise 4 gol,5 asistlik bir katkı sağladı. Ruben Riberio orta sahanın dinamosuydu. Her maç müthiş bir enerji ile oynadı. Özellikle Onur ve Traore’nin sakat olduğu dönemde tüm yükü omuzladı. Oyunun iki yönünü de iyi oynadı. Geriye gelip top alması, ordan oyun kurması, topu saklaması, top rakipteyken yaptığı baskı ile takıma en fazla katkı sağlayan oyunculardan bir tanesi. Tek eksiği zaman zaman tehlikeli bölgede topla fazla oynaması ve hırçınlığı. Yoksa bu sezon müthiş bir performans sergiliyor. Zaten bir çok otoriteye göre ilk yarının en iyi oyuncuların arasında gösteriliyor. Stoperlerimiz Fatih ve Burak yakaladıkları uyum ile ligin en iyi stoperleri arasına girdiler desek yanlış olmaz. İkisi de kariyer sezonlarını oynuyor. Özellikle Fatih’in adı bir çok takımla anılmaya başlandı ve Milli takım için isimi geçen oyuncu konumuna geldi. Çok hırslı kademe anlayışı ve hava toplarında çok iyi. Burak ise 2.ligden gelmesine rağmen hiç sırıtmayarak takımın değişmezi oldu. Kaptan Diouf ise iyi futbolculuğunun yanında, karakterli duruşu ile takıma abilik yapıyor. Ömer hocanın sahadaki en büyük yardımcısı. Bir çok maçta ilerlemiş yaşına rağmen 90 dakika mücadele etmekten geri adım atmadı. Takımın ihtiyacı olduğunda kalecilik bile yaptı. Böyle bir oyuncuya sahip olduğumuz için şanslıyız. El Kaabi ise elinden geldiğince mücadele etti. Ceza sahasında bitiricilik anlamında çok iyi ve 8 gol atarak görevini yaptı. Gelelim Munir’e. 1710 dakika sahada kalarak en çok süre alan oyuncumuz. Yani tüm maçlarda oynadı. İlk yarının en iyi oyuncuları arasında görüyorum. Bir çok maçta çok kritik kurtarışlar yaparak takıma önemli katkılar sağladı.

-Sezona Teknik Direktör Ömer Erdoğan’la devam eden  takımımız, oyuncu transferi anlamında maliyeti düşük ve çıkış arayan oyuncularla başladı.Geçen yılın başarılı kadrosundan Boupendza, Pablo Santosi Aabid, Katranis, Akintola, Yusuf,Mesut gibi oyuncular takımdan ayrılmıştı. Bundan dolayı kamuoyunun büyük çoğunluğu A.Hatayspurun performansını merakla bekliyordu. Sezona Kasımpaşa beraberliği ile başladık.Takımımız, İlk 12 hafta oynanan futbol ve alınan başarılı sonuçlarla tüm dikkatleri üzerine çekti.Kadro olarak mütevazi sayılabilecek bir kadroyla lige başlayan takımımız, ilk haftalarda oyunu ilerde kabul eden, takım disiplini üst seviyede, takım savunmasını ve takım oyununu çok iyi sahaya yansıtan bir ekip görünümündeydi. Özellikle Adanademirspor maçına kadar ligin göze hoş gelen, pozitif futbol oynayan takımlarından biriydik. Takımımız bekleyen değil, ilerde baskı yapan, hızlı hücumlarla gol arayan bir takım hüviyetine oynadı. Kaptığı toplarla hızlı hücumlara çok iyi çıktı.3.Bölgede baskı yaparak rakipleri hataya zorladı. Ömer hoca elindeki kadroyu en iyi şekilde kullanmaya çalıştı.Tüm maçlarda skor ne olursa olsun mücadeleden taviz vermedi.  Ancak 12.haftadan sonra yaşanılan sakatlılar ve cezalar yüzünden takımda düşüş başladı. Özellikle Onur ve Traore’nin sakatlığı bizi çok etkiledi. Bu 2 oyuncu Ömer hocanın sisteminde çok önemli bir yere sahip. Onur 3 ay takımdan ayrı kaldı ve onun eksikliğini çok hissettik. Kadronun geniş olmayışı  yüzünden Ömer hoca son haftalarda değişik kadro ve sistemlerle oynamak zorunda kaldı. Yedek kulübesinde olan oyuncular çok yetersiz kaldı. Kamara,Muhammed gibi oyunculardan yeterli verimi alamayınca son 6-7 hafta cepten yedik. İkinci yarıda gerekli transferler yapılıp alternatifli kadro oluşturulursa bu takım yine ligin korkulan ekibi olur. Yok bu şekilde kalırsa işimiz zor.Kadro geniş olursa bu takımın ligi ilk 5 içinde bitireceğine inanıyorum.

-Son olarak ne olursa olsun bu takıma sahip çıkalım. Süper ligdeyiz ve burda kalmak istiyoruz Bütçe olarak bizden daha iyi durumda olan takımların üstünde yer alıyoruz. Bu küçümsenecek bir durum değil. İki sezondur  düşmesin yeter denilen takım, şu an 5. sırada. Lig uzun ve zor. Bu yolda puanlar da kaybedeceğiz. Bir maçı kazandığımızda şampiyon olmayacağımız gibi, bir mağlubiyette de küme düşürmeyelim. Yani skora göre takımımızı desteklemeyelim. AMASIZ destek olalım. Eleştiri tabi ki olacak hatta olmalıda.Eleştirilerimiz yol gösterici olsun. Sağlıcakla kalın.

HER ŞEY HATAYSPOR İÇİN

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu