Arıtma tesisinin başka bir bölgede yapılması bekleniyor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) tarafından, Altınözü Belediyesi hizmet binasının karşısında yer alan araziye yapmayı planladığı arıtma tesisinin bölge halkında gelen tepkiler üzerine farklı bir noktaya yapılması bekleniyor.

Söz konusu yer 2014 yılında arıtma tesisi olarak düşünülmüş fakat aradan geçen süre içerisinde bölgenin turistik yatırımlar alması ve merkezi bir yer halinde gelmesi üzerine vatandaşlar HATSU’nun arıtma tesisini başka bir yerde yapmasını talep etmişlerdi.

BURASI ARTIK TURİZM ALANI

Arıtma tesisinin başka bir bölgeye taşınması için eylem yapan vatandaşlara destek veren Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, HATSU’ya Altınözü’ne yapacağı yatırımlar için teşekkür ettiklerini ifade etmiş ve arıtma tesisi için HATSU’ya başka bir yer önerdiklerini dile getirmişti. Vatandaşların “Arıtma tesisi başka bir bölgeye taşınsın” şeklindeki taleplerinin haklı olduğunu dile getiren Başkan Sarı, “Burası artık bir turizm alanı. Biz HATSU’nun maddi ve manevi yanında olacağız. Yer değişikliği olunca HATSU’nun bütçesine tek bir kuruş ilave olmayacak. HATSU yetkililerinin vatandaşlarımızın haklı talebine kulak vermesini istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

ALTINÖZÜ’NÜN MERKEZİ TURUNÇLU GİBİ OLMASIN!

HATSU’nun söz konusu bölgeye arıtma tesisi inşa etmemesini talep eden vatandaşlar, Defne ilçesinde bulunan Turunçlu Arıtma Tesisinin yaydığı kötü kokuyla hayatı yaşanmaz hale getirdiğini hatırlatarak, Altınözü’nde de böyle kötü bir tabloyla karşılaşmak için tesisin Altınözü Belediyesi’nin gösterdiği başka bir bölgede yapılmasını talep ettiler.

HATSU yetkililerinin vatandaşın talepleri doğrultusunda artıma tesisinin yapılacağı yerde değişikliğe gitmesi bekleniyor.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu