Antakya’nın Tarihi Dokuları Minyatürlerde Hayat Bulmaya Devam Ediyor…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Son dönemde yaptığı birbirinden güzel minyatürlerle dikkatleri üzerinde toplamayı başaran sanatçı Hasan Bedi Belli, yeni çalışması Tarihi Roma Köprüsü ile görenleri hayran bıraktı. Antakya’nın tarihi dokusunda önem arz eden mekanların birebir minyatürlerini yapan sanatçı daha önce Hatay Büyükşehir Belediyesi Tarihi Taş Binası, Meclis Kültür ve Sanat Merkezi, St. Pierre Kilisesi, Affan Kahvesi ve Habibi Neccar Camisi minyatürleri ile gündem olmuştu.

Henüz tamamladığı Tarihi Roma Köprüsü minyatürünün kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu söyleyen sanatçı Hasan Bedi Belli yaptığı açıklamada “Her çalışmamın bende ayrı bir yeri vardır. Ancak Tarihi Roma Köprüsü minyatürü özel bir yere sahiptir. Çünkü şimdiye kadar yaptığım minyatürlere konu olan eserlerin orjinalleri yerinde duruyor. Bu eserler günümüze kadar varlıklarını korurken maalesef Tarihi Roma Köprümüz sadece fotoğraflarda kaldı. Çocukluğumun köprüsü artık yok. Dolayısıyla bu eserin minyatürünü yaparken ne kadar duygulandığımı anlatamam. Tarihi Köprünün minyatürünü yaparken hafızamda kaldığı kadarıyla canlandırdım ve fotoğraflardan faydalandım. Sonuçta Asi’yi zarif bir gerdanlık gibi binlerce yıl süsleyen Tarihi Köprünün güzel bir minyatürü ortaya çıktı. Diğer eserlerim gibi bu eserimin de görenleri kendine hayran bırakacağına inanıyorum. En ince detayı bile gözden kaçırmayarak, bir buçuk ay süren oldukça titiz bir çalışma ile bu eserimi ortaya çıkardım.O dönemin nostalijisine uygun bir biçimde ulaşımda kullanılan ve Çinçin diye isimlendirilen otobüsü de kısa bir zaman zarfında köprümüzün üzerine yerleştireceğim. Tabii o dönemin aracı olan Cadillac da otobüsümüzün yanında yerini alacaktır. Ayrıca Köprü minyatürümüzü özel bir yöntemle ışıklandırdım. Sosyal medya üzerinden yapılan birçok paylaşımda Tarihi Roma Köprüsü’nün yeniden yapılması konusunda mesajlar verilmekte olup şahsen bu isteği gönülden destekliyorum.

Sıradaki Çalışma Hz. Hızır Aleyhisselam Türbesi…

Tarihi Roma Köprüsü minyatürünü diğer eserlerin yanına yerleştirdikten sonra yine önemli bir değerimiz olan Hz. Hızır Aleyhisselam’ın Samandağ Deniz’de bulunan türbesini yapmak adına kolları sıvadım.Kısa bir zaman zarfında bu eserimi de tamamlayıp çalışmalarıma ara vermeden devam edeceğim.Bu güzel çalışmalarımı EXPO fuarında sergileyip  şehrimize gelen yerli ve yabancı turistler ile paylaşmayı hedefliyorum.

Gördüğünüz gibi halen evimin salonunu atölye olarak kullanıyorum. Bu konuda yetkililerimizden yardım talebimi yinelemek istiyorum. Her halükarda sanatımı icra etmeye ve Tarihi mekanları gelecek nesillere aktarmak düşüncesiyle minyatürlerle yaşatmaya devam edeceğim.Bu arada ilk günden itibaren bana destek olan eşim başta olmak üzere beni önerileri ile doğru yönlendiren Tarihçi dostuma şükranlarımı sunarım. “dedi”

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu