ANTAKYA MERKEZ İÇME SUYU İKMAL İNŞAATI’NIN %95’İ TAMAMLANDI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Altyapı yatırımlarında hız kesmeyen Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Antakya ilçesinde hayata geçirdiği içme suyu şebeke inşaatında çalışmalarına devam ediyor.

‘’Antakya Merkez İçmesuyu İkmal İnşaatı’’ ile kaliteli ve modern içme suyu altyapının kazandırıldığının altını çizen HATSU, gayrisıhhi, sürekli arızalanıp su kayıplarına sebep olan borularda yenileme çalışmalarının sürdüğünü vurguladı.

HATSU, çalışma kapsamında muhtelif çaplarda 173 km şebeke yenileme ve 12,203 adet abone bağlantısı, 16 adet vana odası, 1025 adet vana montajı, 15 adet debimetre ve 20 adet yangın hidrantının tamamlandığını belirterek çalışmalarda sona gelindiğini bildirdi. Bunlara ek olarak Ekinci Mahallesi’nde 7500 m3 ve Bağrıyanık Mahallesi’nde 500 m3 lük içmesuyu depo inşaatı çalışmasının sürdüğünü ifade etti.

HATSU Genel Müdürlüğü, yeni içme suyu şebekesi ve depo inşaatları ile su iletiminin daha da iyileşeceğini ve yer altında oluşan su kayıplarının da önüne geçileceğini vurguladı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu