ANTAKYA BELEDİYESİ EV SAHİPLİĞİNDE HEROD BİLİM ŞENLİĞİ BAŞLADI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Antakya Belediyesi ev sahipliğinde organize edilen “HEROD Bilim ile Aydınlanıyor” TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliklerinin 2. si törenle başladı.
Bilim şenliğinin açılışına Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, AK Parti İl Başkanı Sayın Adem Yeşildal, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Antakya İlçe Milli Eğtim müdürü Ahmet Tecimen, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sayın Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, AK Parti İlçe Başkanı Emrullah Gülen, AK Parti Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Eren, AK Parti Hatay İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Alkaya ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.
21 YÜZYIL TÜRKİYE’NİN YÜZYILI OLACAK
Törende konuşma yapan Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, 2. HEROD Bilim şenliğini gerçekleştirmenin mutluğunu yaşadıklarını söyledi.
Antakya’nın gözbebeği Kurtuluş Caddesi tarihte adı ile HEROD, dünyanın ilk ışıklandırılan cadde olma özelliğinin taşımakta olduğunu hatırlatan Başkan Yılmaz, “21 yüzyıl Türkiye’nin yüzyılı olacak” hedefimizden ilhan alarak HERDO Bilim şenliğimiz ile gençlerimizi bilimin ışığıyla aydınlatıyor ve bilimsel çalışmalar yapmalarına katkı sağlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın vurguladığı gibi bilimin, araştırmanın, geliştirmenin, yenilikçiliğin kök salmadığı bir şehrin diğer hedeflere ulaşması mümkün değildir.
Dijital Akademi, Arkeoloji atölyeleri, doğa bilimleri bahçesi, robotik kodlama, atıl ve zekâ oyunları, astronomi ve uzay bilimleri gibi pek çok kursumuz ile gençlerimizi bilim ve teknolojinin ışığında geleceğe hazırlamaya devam ediyoruz. 3 gün sürecek olan bilim şenliğimizin, okul öncesinden üniversite mezunlarına kadar tüm öğrencilerimize yönelik atölye ve çalıştaylar ile başarılı geçmesini temenni ediyorum” dedi.
Törende ayrıca Antakya Bilim Merkezi Müdürü Mehmet Tuncay Yurtsever, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tecimen birer konuşma yaparak duygularını ifade etti. Açılış ardından protokol üyeleri bilim şenliği gezerek öğrenciler le sohbet ettiler.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu