
1950 yılından bugüne bir çok spor müsabakasına ev sahipliği yapan,19 Mayıs ve 23 Nisan gibi milli bayramlarımızın büyük coşku ile kutlandığı ,Aba güreşlerinden konserlere bir çok önemli organizasyonun yapıldığı emektar Antakya Atatürk Stadyumu son karşılaşması olan Atakaş Hatayspor-Gaziantep müsabakası ile veda etti.71 yıldır bir çok hüznüne ve mutluluğuna şahitlik eden Antakya Atatürk Stadyumu yeni sezonda maçların Yeni Hatay Stadyumunda oynanacak olması nedeni ile son resmi karşılaşmasına ev sahipliği yaptı.
Karşılaşma öncesi ve sonrası sosyal medya platformlarında yapılan binlerce paylaşımla taraftarlar arasındaki hüzünlü havanın yansıtıldığı Antakya Atatürk Stadyumu paylaşımları tarihin tozlu sayfalarındaki yerini aldı.
Hatayspor-Gaziantep müsabakasının tamamlanmasının ardından Saha içerisinde görev yapan foto muhabirlerinden,Hatayspor yöneticilerine,Görevlilerden saha dışarısında bu tarihi anı yaşamak üzere gelen taraftarların Antakya Atatürk Stadyumunu bol bol fotoğraf çekmeleri gözlerden kaçmadı.

Hatayspor Taraftarlar Derneği Başkan Vekili Mehmet Deviren (Komando) yaptığı açıklamasında:” Yeri geldi mutluluğun en güzelini yeri geldi hüzünün en dramatik şeklini yaşadığımız Antakya Atatürk Stadyumuna hüzünlü bir şekilde veda ediyoruz.Ömrümü adadığım Hatayspor’umun iyi gününde de kötü gününde de bu statda yerimizi her daim aldık ve takımımıza destek verdik.Covid-19 illetinden dolayı bu sezon her ne kadar stadımızdan uzak kalsakta yüreğimiz oradaydı,ruhumuz oradaydı.Bundan sonraki karşılaşmalarımızı oynayacağımız Yeni Hatay Stadyumunun bizlere uğurlu gelmesi dileği ile Hataysporumuza bu sezon bizlere yaşattığı mutluluklar için teşekkür ediyor Elveda Antakya Atatürk Stadyumu diyorum cümlesi ile sözlerini tamamladı.

Gözleri yaşlı bir biçimde Antakya Atatürk Stadyumunu uzun bir süre seyrettikten sonra açıklama yapan 31 Asi Gençlik Taraftarlar Derneği Başkanı Songül Taşdelen :” İçimi büyük bir hüzün kapladı.Gönül verdiğim Hataysporun tüm maçlarını takip ettiğim Antakya Atatürk Stadyumuna veda vakti geldi.Kimi zaman en güzel sevinci kimi zaman da en büyük üzüntüleri yaşadığımız bu stad artık anılarımızdaki yerini aldı.Bu sezon Covid-19 salgını sebebi ile tribünlerde yerini alamadığımız emektar stadımıza hüzünlü bir biçimde veda ederken önümüzdeki sezon inşallah bu virüs illetinden kurtularak Yeni Hatay Stadyumu tribünlerinde yerimizi almamız temennisi ile Hataysporumuza bu sezon bizler yaşattığı güzel duygular için teşekkür ediyorum.”dedi.













