Ankaragücü: 4 – Hatayspor Güçsüzlüğü: 1

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Hatayspor çok kötü oynadığı karşılaşmada rakibine 4-1’le boyun eğdi. Maça kötü başlayan ve kendi yarı alanından çıkmakta zorlanan Hatayspor’u çok daha farklı bir mağlubiyetten koruyan isim kaleci Erce oldu. Haftayı yenilgiyle kapatan Bordo-Beyazlılar 10 puanda kalırken, Ömer Erdoğan’lı Ankaragücü ise puanını 11’e çıkardı.
Atakaş Hatayspor, Süper Lig 12’nci hafta maçında eski teknik direktörü Ömer Erdoğan’ın çalıştırdığı MKE Ankaragücü ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Bordo-Beyazlı ekipte teknik direktör Volkan Demirel, kart cezalısı olan Kamil Ahmet Çörekçi yerine, Kerim Alıcı’yı sahaya sürdü. Demirel, bunun dışında Beşiktaş maçında çıkardığı ilk 11’de değişiklik yapmadı. Hatayspor, maça Erce Kardeşler, Kerim Alıcı, Ognjen Vranjes, Burak Öksüz, Samuel Adekugbe, Onur Ergün, Rayane Aabid, Mehdi Boudjemaa, Saba Lobjanidze, Ayoub El Kaabi (kaptan) ve Ze Luis ilk 11’iyle başladı.
HATAYSPOR YİNE MAÇIN BAŞINDA GERİYE DÜŞTÜ!
Maça hızlı başlayan başkent ekibi aradığı golü henüz maçın 3’üncü dakikasında buldu. Sağ kanatta buluşan Taylan Antalyalı, savunma arkasına koşu yapan Beridze’yi gördü. Ceza sahası içinde sağ çaprazda kalecinin kapattığı köşeden ağları havalandıran Beridze takımını 1-0 öne geçirdi. Geçen hafta 32’nci saniyede gol yiyen Hatayspor, Ankaragücü maçında da henüz 3’üncü dakikada kalesinde gole engel olamadı.
Maça iyi başlayan Ankaragücü, 16’’ncı dakikada bir kez daha gole yaklaştı. Beridze’nin sağ kanattan çıkardığı topla buluşan Taylan şutunu attı. Top yan ağlarda kaldı.
19’da ev sahibi bir kez daha etkili geldi. Sowe’nin ceza sahası ön çizgisi üzerinden kaleye yolladığı etkili şutta kaleci Erce gole izin vermedi.
29’da kaleci Erce bir kez daha kritik bir kurtarış yaptı. Tolga’nın ayağının dışıyla savunma arkasına attığı topu iyi kontrol eden Jese, kaleci Erce’yle karşı karşıya kaldı. Jese’nin şutunda açıyı iyi kapatan Erce farkın ikiye çıkmasına engel oldu.
Maçın ilk yarısında oldukça vasat bir görüntü sergileyen Hatayspor, özellikle ilk yarım saati neredeyse kendi yarı alanında geçirdi. Bordo-Beyazlılar ilk yarı boyunca uzaktan attığı iki şut dışında rakip yarı alanda kayda değer bir pozisyon üretemedi.
45’te kullanılan kornerden sonra Beridze sağ kanattan topu ceza sahasına yolladı. Taylan’ın kafa vuruşunda kaleci Erce bir kez daha kalesini gole kapattı.
Maçın ilk yarısı ev sahibi ekibin 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.
JESE’NİN GOLÜ VAR’DAN DÖNDÜ
Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel ikinci yarıya Kaan Kanak, Mehdi Boudjemaa değişikliğiyle başladı.
Maça golle başlayan Ankaragücü ikinci yarıya da golle başladı. Jese’nin kaleci Erce’yi çalımlayıp attığı gol, yapılan VAR incelemesi sonucu pozisyonun başında ofsayt tespit edildiği için geçerli sayılmadı.
56’da Kevin Varga, Kerim’in yerine oyuna dahil oldu.
TAYLAN FARKI 2’YE ÇIKARDI
61’inci dakikada fark 2’ye çıktı. Sowe’nin pasında savunmadan seken topu kontrol eden Taylan Antalyalı kaleciyle karşı karşıya kalarak fileleri havalandırdı. Taylan’ın golünden sonra yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırsa da yapılan VAR incelemesi sonucu maçın hakemi santrayı işaret etti.
VAR incelemesi yapılırken saha kenarında gerginlik yaşandı. Hatayspor’da teknik direktör Volkan Demirel, Ankaragücü’nde antrenör Özhan Pulat Sarı kart gördü.
PEDRİNHO ORTALADI, SOWE BİTİRDİ
Maç boyunca oldukça rahat konuk ekip 69’da farkı 3’e çıkardı. Sol kanattan kullanlan serbest vuruşta topun başına geçen Pedrinho, meşin yuvarlağı ceza sahasına yolladı. Altı pasta kafaya çıkan Sowe etkili bir vuruşla topu sağ köşeden ağlarla buluşturdu.
79’da Sowe kaleciyle karşı karşıya kaldı. Erce bu pozisyonda rakibine gol şansı vermedi. Sowe bu kez de 83’te yine bomboş pozisyonda şutunu attı. Top üstten auta çıktı.
AYOUB’TAN PANENKA PENALTISI
86’da Hatayspor’un golü geldi. Oyuna sonradan giren Bertuğ, Tolga’nın müdahalesiyle yerde kaldı. Kazanılan penaltıda topun başına geçen Ayoub El Kaabi, Panenka penaltısıyla ağları havalandırdı ve farkı 2’ye indirdi. Ayoub’un penaltısı aynı zamanda Hatayspor’un maç boyunca rakip kaleye gönderdiği ilk isabetli şut oldu.
Maçın sonuna 7 dakika ilave edildi.
SON SÖZÜ DİACK SÖYLEDİ
90+2’de Ankaragücü kontradan bir gol daha buldu. Sowe’nin pasında topla buluşan Diack sol çaprazdan yakın köşeye sert bir şutla topu ağlara yolladı ve farkı yeniden 3’e çıkardı. Maçı 4-1 kaybeden Hatayspor 10 puanda kalırken Ankaragücü ise puanını 11’e çıkardı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu