Altınözü’nün ilk tescilli ürününün son temsilcisi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Altınözü’nün yöresel el sanatlarından biri olan sepet örgücülüğünün (Cimem) son temsilcisi Niyazi Köleoğlu, Altınözü Cimemi’nin Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde mahreç işareti olarak Coğrafi İşaretle tescillendirilmesini büyük gururla karşıladı.

Büyük bir emekle ilmek ilmek işlenen el emeği göz nuru Altınözü Cimemi geçtiğimiz günlerde T ürk Patent ve Marka Kurumu nezdinde mahreç işareti olarak Coğrafi İşaretle tescillenmişti. Her fırsatta en büyük arzusunun bu kıymetli mesleği gelecek kuşağa aktarmak olduğunu ifade eden Niyazi Köleoğlu, Altınözü Cimemi’nin coğrafi işaretle tescillenmesinden mutluluk duyduğunu belirtti. Altınözü Cimemi’ne verilen değerin gurur verici olduğunu söyleyen Köleoğlu, sepet örücülüğü mesleğinin unutulmaması gerektiğini ve verilen önemin katlanarak devam etmesini istediğini söyledi.

HER FIRSATTA BİRİLERİ ÖĞRENSİN, UNUTULMASIN İSTEDİM

Altınözü Cimemi’ni işlemeye 1960’lı yıllarda başladığını belirten Niyazi Köleoğlu, “1960 yılından bu yana öğrendiğim mesleğimi uzun seneler icra ettim. Her fırsatta birileri öğrensin unutulmasın istedim. Çünkü çok kıymetli bir meslek. Atölyeye çevirdiğimiz evimizin bir odasında eşimle beraber, hasat zamanı tarlalardan topladığımız buğday saplarını renklendirip yıllarca ilmek ilmek işledik. Mesleğimi ilk günden bu yana yaşamım boyunca yapmak istediğimi söyledim. Yapanlar çoğalsın, kıymeti bilinsin unutulmasın istiyoruz” dedi.

ALTINÖZÜ ADINA GURUR DUYDUM

Altınözü Cimemi’nin tescillendiğini duyduğunda oldukça mutlu olduğunu ve büyük emekler sonucunda gurur verici bir başarı sağlandığını belirten Köleoğlu, “İlçemizin değerli geleneksel ürünlerinden olan Altınözü Cimemi Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde Coğrafi İşaretle tescillendi. Bu topraklar senelerdir bizlere ekmek oldu. Yıllardır, ilk günden bu yana işlediğimiz buğday saplarını Altınözü topraklarından kendimiz topladık. Haberi aldığımda Altınözü adına gurur duydum. Yöremizin kıymetlerine gösterilen değer için teşekkür ediyorum” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu