Altınözü’nde zeytinyağı zamanı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Altınözü’nün bereketli topraklarından özenle toplanan zeytinlerin, sofraları zenginleştiren zeytinyağına dönüşümünü devam ediyor.

Çiftçiler tarafından özenle toplanan zeytinler, yağları çıkarılmak üzere çuvallara konularak fabrikalara gönderiliyor. Sabahın ilk saatlerinde tarlasında soluğu alan çiftçilerden Altınözülü Recep Çoşkun, hasadın tüm bereketi ile devam ettiğini ve toplanan zeytinlerin zeytinyağına dönüşümünün sürdüğünü belirterek, “Altınözümüzde zeytinyağı zamanı şu an. Bizler için yılın en bereketli en heyecanlı zamanı. Sabahın il saatlerinde tarlalarımızda zeytin topluyor güneşin batışına yakın tarladan ayrılıyoruz. Topladığımız zeytinler yağ olmak üzere fabrikalara doğru yola çıkıyor. İlçemizde yetiştirilen zeytinlerin aroması, kalitesi diğer zeytinlerden farklıdır. Altınözü zeytini daha başkadır. Bu sebeple çıkan zeytinyağımız da bir numaradır. Lezzeti ile kendi taşına tarifsiz bir lezzet diyebiliriz” diye belirtti.

KALİTESİ İLE ALTINÖZÜ ZEYTİNİ VE ZEYTİNYAĞI BİR NUMARA

Zeytinlerin zeytinyağına dönüşümünden bahseden Coşkun, “ Bizler toplama kısmıyla ilgileniyoruz. Topladığımız zeytinleri zeytinyağına dönüşmek üzere pireseye gönderiyoruz. Fabrikada zeytinler yıkama, kırma, pres işlemlerinden geçiriliyor, ardından suyu ayrıştırılarak zeytinyağı elde ediliyor. Daha sonra kış boyu tüketmek üzere bizlere ulaşıyor” dedi. Toplanan zeytinlerden çıkan asit oranının yok denecek kadar az olduğunu belirten Coşkun, kalitesi ile Altınözü zeytininin ve zeytinyağının bir numara olduğunu söyledi. Zeytinyağlarının kalitesi ve aroması dolayısıyla yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Coşkun, hasat döneminde olan herkese bereketli hasatlar dileyerek cümlelerini sonlandırdı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu