Altınözü’nde Zeytin Festivali Coşkusu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Geçtiğimiz yıl Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında gerçekleşen  Altınözü’nde  bu yıl 5. Zeytin, Zeytinyağı ve Gastonomi Festivali  coşkusu yaşandı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar başta olmak üzere Ak Parti Hatay İl Başkanı Av.Adem Yeşildal,Hatay Protokol üyeleri ,İlçe Kaymakamları,İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda vatandaşımızın katıldığı 5. Zeytin, Zeytinyağı ve Gastonomi Festivali  Türkiye’nin de gündemine oturdu.

Günün ilk saatlerinde Altınözü Atatürk Meydanı’ndan hasat alanına doğru gerçekleştirilen oldukça kalabalık kortej yürüyüşü ile başlayan 5. Zeytin, Zeytinyağı ve Gastonomi Festivali  Çetenli Mahallesi’nde sezonun ilk zeytin hasadı ile devam etti.Festivale katılan protokol üyelerinin zeytin fidanı dikimi ile devam edilen programın devamında  açılış konuşmaları yapılmak üzere 15 Temmuz Milli İrade Parkı Festival Alanına geçildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam eden programda ilk olarak kürsüye gelen Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı yaptığı konuşmasında :” Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz festivale gastronomiyi de ekledik. Zeytinyağının olmadığı yemek yok. Zeytin ve zeytinyağı ne kadar değerliyse Altınözü olarak yemeklerimiz de o kadar değerli. İlçemizde 7 milyon zeytin ağacımız var. Amacımız Altınözü zeytini ve zeytinyağını sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya tanıtmaktır. Festivalin açılış programımıza  katılım gösteren Hatay Valisi Rahmi Doğan  ve Hatay Milletvekilleri başta olmak üzere kıymetli tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyor,Festivalin gerçekleşmesinde  emeği geçen kurumlara ve özelliklede bundan önceki yıllarda birlikte festivalleri gerçekleştirdiğimiz Gaziantep Vali Yardımcısı Bülent Uygur’a şükranlarımız sunuyorum.”dedi.

Altınözü Kaymakamı Cem Gümrükçü, yaptığı konuşmasında :” Zeytin ve zeytinyağı ilçemizin en önemli ekonomik değeri. 2020 yılı verilerine göre ilçemizde yaklaşık 5 milyon adet zeytin ağacı bulunuyor. Bu Hatay’daki toplam zeytin ağacı sayısının yüzde 32’sini oluşturuyor. Hatay’da üretilen zeytinyağının yüzde 50’si Altınözü’nden çıkıyor. Altınözü ilçesi, aynı zamanda birçok zeytinin gen kaynağı. Amacımız zeytini ve zeytinyağını Türkiye’ye tanıtmak. Bu sene yüksek bir rekolte bekliyoruz. Festival ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı’yı çalışmalarından ötürü tebrik ederek konuşmasına başlayan Hatay Valisi Rahmi Doğan :” Hatay’ın cazibe merkezi haline gelen ilçemiz Altınözü’nde Belediye Başkanımız Rıfat Sarı’nın  çalışmalarını takdir etmeden geçemeyeceğim. Altınözü’nü Hatay’ın bir cazibe merkezi haline getirdiler. Ben daha önce hafta sonları Altınözü’ne geldim. Gerçekten de Hatay’ın tüm ilçelerinden insanları buraya geliyor. Hem Altınözü’nün bir cazibe merkezi haline gelmesinde hem de bu güzel festivalde emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yaptığı konuşmasında :” Hatay’da olmaktan çok mutluyum. Beni davet eden Altınözü Belediye Başkanımız Rıfat Sarı’ya vekillerimize ve valimize çok teşekkür ediyorum. Üreticilerimizi selamlıyorum. Zeytini andığımız bu özel günde, zeytinin bereketi, kutsallığı, güzelliği, barışıyla, barış ve huzur içerisinde, milli birlik dolayısıyla vatan, millet ve bayrak sevgisiyle geleceğe hep birlikte yürümenin mutluluğu ve gururu içerisindeyim” dedi.  Altınözü’nden Doğu Akdeniz mesajları veren Cumhurbaşkanı Tatar, “Kıbrıs’ta egemen olmamız, sizlerle muhabbetimizin devam etmesi, İskenderun’dan Ege adalarına kadar 2000 kilometrekarelik Doğu Akdeniz’deki iş birliğimizin daha ileri seviyeye taşınması hepimizin arzusudur. Bu bakımdan Hataylı kardeşlerimizle aramızdaki ekonomik, ticari ve siyasi anlamda iletişimimizin güçlenmesine çok önem veriyoruz.”dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu