Altınözü’nde yaya önceliği için kırmızı çizgi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla ‘Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu’ sloganı altında gerçekleştirilen etkinlikte Altınözü’nde yaya geçidine kırmızı çizgiyi çekildi.

İç İşleri Bakanlığı, trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının 2030 yılına kadar yüzde 50 oranından azaltılması hedefi doğrultusunda önceki yıllarda düzenlenen “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın”,“Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” ve “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” kampanyalarının ardından bu yıl da“Trafikte Her Yıl Daha İyiye”mottosu doğrultusunda “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla yaya önceliğine yönelik farkındalık çalışmalarına devam ediyor.

YAYA ÖNCELİĞİNE YÖNELİK FARKINDALIK OLUŞTURULDU

Bu kapsamda Altınözü’nde geleceğin bilinçli yaya ve sürücüleri olan minikler, yaya geçitlerinde bayraklarla buluşarak trafikte yaya önceliğine dikkat çekti. Altınözü’nde geçitlerinde bulunan yaya çizgilerinden bir tanesi kampanya etkinliği çerçevesinde sembolik olarak kırmızıya boyandı. Trafikte yaya önceliği konusunda farkındalığı artırmak, yaya ve okul geçitlerinde sürücülerin uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak ve bu bölgelerde yayalara ilk geçiş hakkının verilerek sürücüler üzerinde doğru davranış modelinin geliştirilmesinin amaçlandığı kampanya da öğrenciler ellerinde “Hayata Saygı Duruşu” yazılı görseller ile farkındalık oluşturdu.

Gerçekleşen etkinliğe, Altınözü Belediye Başkan Yardımcısı Kayhan Kaplan, Altınözü İlçe Jandarma Komutanı Onur Durna, Altınözü İlçe Emniyet Amiri Ali Yılmaz ve öğrenciler katıldı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu